Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το μήνυμα της Ε. Λιακούλη από τη ΔΕΥΑΛ

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας) πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας  Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, μετά τη συνάντησή της με τον Αντιπρόεδρο κ Μαβίδη , τον Διευθυντή κ Σαββοργινάκη, , τη Νομική Σύμβουλο κ Μαυραντζά, τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ κκ Μητράκα και Κουρομπίνο καθώς και εργαζομένους,  υπογράμμισε τα εξής:

«Η ΔΕΥΑΛ αποτελεί πανελλαδικά “διαμάντι” Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν στο υποδειγματικό αυτό αποτέλεσμα λειτουργίας της, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ιδίως δε οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθημερινές κοπιώδεις προσπάθειες των εργαζομένων της.

Πριν λίγες μέρες, είχαμε συναντηθεί ξανά με τους εργαζομένους, όταν η Κυβέρνηση είχε καταθέσει το κατάπτυστο Νομοσχέδιο που άνοιξε την “κερκόπορτα” στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης του νερού. Όπως δημοσίως είχα δεσμευθεί ενώπιόν τους, μετέφερα τη φωνή τους – δυνατά και διεκδικητικά – μέσα στη Βουλή, δίνοντας θεσμική “μάχη” για να αποσύρει η Κυβέρνηση το Νομοσχέδιο. Από το βήμα του Κοινοβουλίου ανέδειξα ότι μέχρι και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής είχε εγείρει ενστάσεις για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων της Ν.Δ.

Επαναλαμβάνω ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Η ύδρευση αποτελεί υπηρεσία κοινής ωφέλειας. Το δικαίωμα στο νερό είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και ουδείς μπορεί να το υπονομεύσει.

Το νερό όμως , πάνω από όλα, είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα.

Ως Υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω αναδείξει επανειλημμένως στη Βουλή τα προβλήματα και τις ανάγκες των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της Χώρας μας. Από την 1η στιγμή που ξέσπασε η “καταιγίδα” της ενεργειακής κρίσης και της αλματώδους ακρίβειας, είχα διεκδικήσει την έκτακτη επιπλέον οικονομική ενίσχυση των ΔΕΥΑ, ώστε να θωρακιστούν απέναντι στην εκτόξευση του κόστους λειτουργίας.

Το επικοινωνιακό “παιχνιδάκι” που θυμήθηκαν να παίξουν προεκλογικά οι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, δεν πείθει κανέναν. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν δείξει τα πεπραγμένα τους, ως Πρωθυπουργοί.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

 Ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή.

Ο Ελληνικός Λαός στην κάλπη της 21ης Μαΐου έχει τη δύναμη να βάλει τελεία στην επικίνδυνη ιδεολογική υπονόμευση των δημόσιων αγαθών, που ταυτόχρονα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Και είναι αδιαπραγμάτευτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ