ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΛ πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής

«Από τις πρώτες πρωτοβουλίες της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τις εκλογές, θα είναι η κατάργηση του απαράδεκτου νόμου που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΔΕΥΑΛ ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παναγιώτης Νταής.

Ο κ. Νταής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης, όπου ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις για το επίμαχο θέμα της ένταξης των αρμοδιοτήτων της ύδρευσης και των αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο υποψήφιος βουλευτής χαρακτήρισε «απαράδεκτη» αυτή την ενέργεια, συμφώνησε ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της απαξίωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων που σήμερα το διαχειρίζονται και δεσμεύτηκε ότι από τις πρώτες κινήσεις της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η κατάργηση του νομοσχεδίου και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Ο κ. Νταής συζήτησε ακόμα το μεγάλο πρόβλημα της απαγόρευσης προσλήψεων από τις δημοτικές επιχειρήσεις, κάτι που όπως είπε οδηγεί στην απαξίωση τους, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτόξευση του ενεργειακού κόστους στη διαχείριση του νερού, που έχει μετατραπεί σε «θηλιά» για τη βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, συντασσόμενος με το αίτημα της ΔΕΥΑΛ να δοθεί η δυνατότητα αυτοπαραγωγής ρεύματος στις δημοτικές επιχειρήσεις, ώστε να μη χρειαστεί να μετακυλήσουν το κόστος της ενέργειας στους καταναλωτές.

Ο κ. Νταής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, μίλησε με το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων και αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Επιχείρηση, η οποία αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ