ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν ευχές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην πορεία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών της επαρχίας, αλλά και στη διαχρονική συνεργασία της Περιφέρειας με την Ι. Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων ευχαρίστησε τον Κώστα Αγοραστό για την συμβολή της Περιφέρειας στην εκπόνηση μελετών για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων ιερών ναών της Μητρόπολης, για τις εργασίες συντήρησης και διάσωσης που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια στους Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού, Παναγίας Πυθίου, Προφήτη Ηλία Λιβαδίου και για τη συντήρηση δρόμων που οδηγούν σε Ι.Μ. και Μονές, όπως στον Σπαρμό, στο Βαλέτσικο, προς την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι, στη Ζωοδόχο Πηγής στο Αγιονέρι κι αλλού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για τη διαχρονική και άριστη συνεργασία που έχουν, τόνισε το σημαντικό ποιμαντικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολη, ενώ κάλεσε τους πιστούς να βιώσουν το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας στους πολλούς «πνευματικούς θησαυρούς» της Ελασσόνας. Με αφορμή τις Άγιες Μέρες, ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός σημείωσε:

«Με κατάνυξη και δέος για τον ερχομό του Νυμφίου Χριστού που πορεύεται προς το Εκούσιο Πάθος, ας πορευθούμε ενωμένοι με τον Κύριο στην σταυροαναστάσιμη πορεία Του, με καθαρή καρδιά, ταπεινοί στο φρόνημα και μετανοούντες, γευόμενοι στο τέλος τη χαρά της Ανάστασης που φωτίζει και αγιάζει τη ζωή όλων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ