Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Παρέμβαση για την ανάγκη άμεσης αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος αμυγδαλοπαραγωγών του Νομού Λάρισας, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Έγινα αποδέκτης πλήθους παραπόνων των αμυγδαλοπαραγωγών του νομού μας, καθώς της κοινής Ανακοίνωσης των Δημάρχων Αγιάς και Ελασσόνας, κ. κ. Αντ. Γκουντάρα και Ν. Γάτσα αντιστοίχως, όπως και του ψηφίσματος του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών Δομενίκου , για τον απαράδεκτο αποκλεισμό τους από αποζημιώσεις.

Είναι πράγματι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αγρότες αμυγδαλοπαραγωγοί των Δήμων Αγιάς και Ελασσόνας, δεν συμπεριλήφθηκαν στις αποζημιώσεις, μέσω του προγράμματος κρατικής ενίσχυσης de minimis. Πρόκειται για μείζονα αδικία, αφού τα προβλήματα της καλλιέργειας αμυγδάλου είναι συγκεκριμένα και οι συμπολίτες μας στους εν λόγω Δήμους έχουν υποστεί παρόμοιες ζημιές με άλλες περιοχές της Χώρας, που αποζημιώνονται.

Καλώ την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τάχιστα την αδικία και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί αμυγδάλου των Δήμων Αγιάς και Ελασσόνας.
Είναι απολύτως αναγκαία η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αμυγδαλοπαραγωγούς, αλλά και για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

Ως γνωστόν, το αδιέξοδο των αμυγδαλοπαραγωγών είναι γνωστό στην Κυβέρνηση, καθώς το έχω επανειλημμένως αναδείξει στη Βουλή με διαδοχικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες μου. Έχω διεκδικήσει προ πολλού, άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να θωρακιστούν οι αγρότες μας απέναντι στη λαίλαπα της ενεργειακής κρίσης και της σοκαριστικής ακρίβειας. Έχω αναδείξει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα και πλήρως στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τις καλλιέργειες

Σήμερα, ενώνω ξανά τη φωνή μου με την κραυγή αγωνίας των αμυγδαλοπαραγωγών, που διεκδικούν επιτέλους την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους.

Ο άδικος αποκλεισμός τους από τις ενισχύσεις de minimis, πρέπει να διορθωθεί τώρα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ