ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας σε συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το Κέντρο Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια των εκδηλώσεων «Μαζί μια αγκαλιά», το Σάββατο 22 Απριλίου στις 7·30. μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, από το Σάββατο 22 Απριλίου έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου, με σκοπό την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Στη δράση συμμετέχουν ενεργά
– το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με το τμήμα αιμοδοσίας,
– ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,
– το Χαμόγελο του Παιδιού
– το Όραμα Ελπίδας,
– ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων,
– το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής
– το Make a wish,
– οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου,
– η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη,
– η Ενδοκρινολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
– Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας
– ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας,
– ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λάρισας,
– η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,
– η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών,
– ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό,
– ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Λάρισας,
-η ανθρωπιστική οργάνωση “Νεανική αρωγή”.

Στόχος είναι η ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά οργάνων αποτελούν πράξεις απόλυτου αλτρουισμού, τις οποίες η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Η υποστήριξη οικογενειών με προβλήματα και παιδιών χωρίς οικογένεια, το αγκάλιασμα των ασθενών μέσα από ορθή ενημέρωση –
κατεύθυνση και η αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων, η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και φόβων, η δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων, η ψυχολογική υποστήριξη και η προσπάθεια επανένταξης στο κοινωνικό σύνολο αποτελούν στόχους της πρωτοβουλίας αυτής.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, πέρα από τα παραπάνω, θα διοργανωθούν

– Ημέρα παρασκευής υγιεινού γεύματος με δωρεάν γεύματα για όλους τους πολίτες που θα παραβρεθούν

– Ημέρα προαγωγής της αξίας της άσκησης με γυμναστικές επιδείξεις και event

– Τεστ μνήμης

– Θα υπάρχει επίσης παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους!

Κυριότερα, όμως, θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με τους παιδιάτρους της πόλης, τους οδοντιάτρους, την ενδοκρινολογική κλινική και το κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι του Χαμόγελου του Παιδιού θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν με τα παιδιά των σχολείων της περιοχής που έχουν καλεστεί. Επίσης καθόλη τη διάρκεια της δράσης θα προβάλλονται ειδικά ενημερωτικά βίντεο και θα δίνεται έντυπο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για την επικινδυνότητα του μελανώματος, για την ορθή χρήση των φαρμάκων, για την κατάχρηση των αντιβιοτικών κλπ.

Ευελπιστούμε ότι και φέτος, όπως και πέρσι η συνολική εκδήλωση θα έχει επιτυχία και θα επιτευχθεί ο στόχος της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα πρόληψης, υγείας και εθελοντισμού.

Η παρουσία σας, οποιαδήποτε από τις ημέρες της εκδήλωσης θα αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Επίσης θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας στην παροχή περισσότερων πληροφοριών, στην αποστολή εικόνων και βιντεο που θα συλλέξουμε στη διάρκεια της εβδομάδας και στην αποστολή των σχετικών δελτίων τύπου και των συνεντεύξεων.

Η προσπάθεια αυτή αξίζει να παραμείνει και να στηριχθεί από όλους όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Για όποιες σχετικές πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε μας στα τηλέφωνα

6978556316 ( Κουτσούκης Θάνος – Προεδρος ΦΣ Λάρισας)

241 0621961 ( γραφεία ΦΣ Λάρισας)

241 0533103 ( εταιρεία διοργάνωσης AGG)

ή στείλτε μας στο email sfarmaklarisas@gmail.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ