ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ: 8 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ

Οκτώ άνθρωποι θα βρεθούν κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Και οι 8 κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο»

Πρόκειται για τον προσωπικό γιατρό του Μαραντόνα και νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, τη ψυχίατρό του Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, τον ψυχολόγο Κάρλος Άνχελ Ντίας, τη γιατρό Νάνσι Έντιθ Φορλίνι, τον επικεφαλής νοσηλευτή Μαριάνο Αριέλ Περόνι, τη νοσηλεύτρια Νταϊάνα Χισέλ Μαδρίδ, τον νοσηλευτή Ρικάρδο Ομάρ Αλμιρόν και τον γιατρό της κλινικής, Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνια.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών από πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο Σαν Αντρές στο Τίγκρε, όπου υποβαλλόταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι.

Πληροφορίες από TycSports

Σοκάρει το πόρισμα για τον Μαραντόνα-«Πέθαινε» επί 12 ώρες

Στην σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο «Ντιεγίτο» εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει την περίθαλψή του, παρέχοντάς του ανεπαρκή θεραπεία.

Μαραντόνα
Μαραντόνα
Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα φάκελο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με την διερεύνηση για τον θάνατο του Μαραντόνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν δύο από τις πέντε κόρες του και συγκεκριμένα η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, ο νευροχειρουργός, Λεοπόλδο Λούκε, ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σε έναν ακόμη γιατρό.

Στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Τι έδειξε η τοξικολογική έκθεση για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Η τοξικολογική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αποκάλυψε πως στο σώμα του διάσημου Αργεντινού, δεν υπήρχαν ούτε παράνομες ναρκωτικές ουσίες, ούτε αλκοόλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Marca», υπήρχε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνο για την έρευνα που επιδιώκει να εξακριβώσει εάν υπήρχε κάποιο είδος κακής πρακτικής και αντιμετώπισης σχετικά με την υγεία του «Ντιεγκίτο», ο οποίος πέθανε στις 25 Νοεμβρίου λόγω καρδιακής προσβολής, προχώρησε σε ανακοινώσεις, αφού έλαβε τις τοξικολογικές μελέτες και την ιστοπαθολογική μελέτη του πτώματος.

Συγκεκριμένα, το δείγμα αίματος που αναλύθηκε και καταγράφηκε στη νόμιμη χημική έκθεση δείχνει ότι στο σώμα του «el 10» υπήρχε η παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Παράλληλα, στο δείγμα ούρων του Μαραντόνα, εντοπίστηκαν επίσης ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας. Σε μια άλλη ανάλυση, βρέθηκε επίσης η παρουσία ουσίας, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι. Όσον αφορά την ιστοπαθολογική εικόνα, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο Μαραντόνα, έπασχε από κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

koutipandoras.g

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ