ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΓΝΛ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΠ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης και του Νομού μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόμαχα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και, μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, συνθέτουν ισχυρό πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας για όλη τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, προσθέτοντας:

«Κάθε φορά, που έρχομαι στο ΓΝΛ, βρίσκομαι μεταξύ εξαίρετων συναδέλφων “πρώτης γραμμής”, που δίνουν καθημερινά μάχες για να σώσουν ζωές, ανεξαρτήτως συνθηκών. Είναι νωπές οι μνήμες από την πανδημία, κατά τη διάρκεια της οποίας, εργαστήκατε νυχθημερόν, με ζήλο και αυταπάρνηση, θωρακίζοντας την υγεία του πληθυσμού απέναντι στον κορονοϊό και κρατώντας τον τόπο μας “όρθιο” μαζί με τους συναδέλφους του Πανεπιστημιακού.

Πρόσφατα, δε, κατά την τραγωδία των Τεμπών, δώσατε την “ψυχή” σας στεκόμενοι στο πλευρό των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. Για μια ακόμη φορά, θέλω να σας πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Είμαι πάντα δίπλα σας, για να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας και να αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών.

Μαζί πετύχαμε να ενισχυθεί σημαντικά το ΓΝΛ την τελευταία τετραετία, διαψεύδοντας σενάρια που απεργάζονταν την πλήρη απαξίωσή του. Η επανίδρυση Γαστρεντερολογικής Κλινικής σε συνεργασία με τον εκλιπόντα Γιώργο Παρούτογλου, η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως το λογισμικό για τη διενέργεια μαγνητικών τομογραφιών καρδιάς (MRI), η κτηριακή αναβάθμιση σε συνεννόηση με την ΚΤΥΠ, η στελέχωση με νέο προσωπικό σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, συνιστούν κοινές μας στοχεύσεις και θα πετύχουμε περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε με τους διευθυντές των κλινικών, Παθολογικής Α, Κωνσταντίνο Καρακούση, Παθολογικής Β, Ιωάννη Γκαμπράνη, Ουρολογικής, Κωνσταντίνο Σκριάπα, Χειρουργικής, Ματθαίο Ευθυμίου, Παιδοχειρουργικής, Ελένη Καρβούνη, και Ογκολογικής, Γεωργία Λαμπροδήμου, καθώς και με το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ. Κοινός τόπος όλων ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης των δομών υγείας του Νομού, με τον Χρήστο Κέλλα να εστιάζει στην αναβάθμιση του ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ιδιαίτερη αναφορά, δε, έγινε και στην ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού με νέο προσωπικό αλλά και στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο στον Νομό όσο και στο σύνολο της χώρας, προκειμένου να αποφορτιστεί το έργο των εργαζόμενων των νοσοκομείων.

Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τον Χρήστο Κέλλα για τη συνεισφορά του στη λειτουργία του ΓΝΛ. Ειδικότερα στάθηκαν στην περίοδο, που ο Λαρισαίος ιατρός προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, κατά την περίοδο της πανδημίας. Επίσης, αναγνώρισαν το έμπρακτο ενδιαφέρον, που έχει δείξει ως βουλευτής του Νομού, με το να μεριμνά σε διαρκή βάση για τη διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προκειμένου να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στους πολίτες του Νομού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διοικητής του ΓΝΛ, Γρηγόρης Βλαχάκης, ο αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Ολύμπιος και τα μέλη του ΔΣ, Κατερίνα Σακελλαρίου και Κωνσταντίνος Πάνος. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησαν η πρόεδρος Έφη Χύτα και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων και η πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ευρυδίκη Γούλα και μέλη αυτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ