ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Ο Β. Κόκκαλης επισκέφθηκε Δίλοφο, Ναρθάκι, Σκοπιά

Σε ημιορεινά και ορεινά χωριά της επαρχίας Φαρσάλων βρέθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Κατά τις επαφές που είχε σε Δίλοφο, Ναρθάκι και Σκοπιά, ο κ. Κόκκαλης έγινε αποδέκτης έντονου προβληματισμού για σειρά ζητημάτων με κυρίαρχο αυτό του πρωτογενούς τομέα, πάνω στον οποίο στηρίζεται συντριπτικά η τοπική οικονομία.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «η καθημερινή μου τριβή με πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω μία ξεκάθαρη εικόνα για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Δυστυχώς, σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα, όπως τα χωριά στη δημοτική ενότητα Ναρθακίου, η πολιτεία αντί να σταθεί με μεγαλύτερη προσοχή δίνοντας επιπρόσθετα κίνητρα στους κατοίκους, ώστε να μην ερημώσουν τα χωριά μας, τα έχει οδηγήσει σε απομόνωση.

Η κτηνοτροφία εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς την ώρα που οι τιμές σε κρέας και γάλα κατρακυλούν, το κόστος παραγωγής αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Αντίστοιχο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν και οι γεωργοί, σε μία περιοχή όπου οι υποδομές είναι λιγοστές, όσο και το νερό. Έτσι, η απόγνωση οδηγεί σε λάθος επιλογές όπως η – με την ευλογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ανεξέλεγκτη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που απειλεί με αφανισμό και την κτηνοτροφία, αλλά και την παραγωγική γη.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε ξεκάθαρες θέσεις πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, βάζοντας αυστηρούς κανόνες στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ