ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

«Εδώ από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου καλούμαστε να δώσουμε και πάλι τον αγώνα για μια νίκη της παράταξής μας που θα σημάνει την ομαλή πορεία της χώρας προς το μέλλον. Μια πορεία χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς αναταράξεις, χωρίς συμβιβασμούς με τον παλαιοκομματισμό και τον λαϊκισμό.

Γιατί αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου: Η επιλογή του αν η χώρα θα συνεχίσει με σταθερότητα να πηγαίνει μπροστά, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος, ή αν θα διολισθήσει πίσω».

Τα παραπάνω τόνισε από τα Φάρσαλα, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, η βουλευτής Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου.

«Ας μην ξεχνάει κανείς, πως αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που σημειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και οι οποίες επηρέασαν τη ζωή και την εργασία εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πανδημία του κορωνοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση ήταν και είναι μεγέθη ικανά να ανατινάξουν κάθε στόχο και κάθε πορεία.

Ωστόσο τα καταφέραμε. Σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιους τους Έλληνες πολίτες», επεσήμανε η Λαρισαία βουλευτής.

«Ειδικά στον αγροτικό τομέα, αξιοποιήσαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας επέτρεψαν να στηρίξουμε τους μαχητές της γης. Το νέο ΕΣΠΑ, τα περιφερειακά προγράμματα, το καινούριο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο διαπραγματεύτηκε προσωπικά στις Βρυξέλλες και εξασφάλισε να μην έχουμε μειώσεις στις βασικές επιδοτήσεις των αγροτών, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και βέβαια, το σημαντικό πρόσθετο εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα διοχετεύσουμε πολλούς πόρους σε έργα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους αγρότες: Τα νέα αρδευτικά έργα και τα έργα παραγωγής φθηνής ενέργειας.

Στόχος μας ήταν και παραμένει, να δημιουργήσουμε εκείνες τις υποδομές, αλλά κι εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν.

Μέσα σε όλη την κρίση προχωρήσαμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και συνεχίζουμε ακόμα πιο σίγουρα, ακόμα πιο αποφασιστικά.
Σε καμία φάση της διακυβέρνησης μας δεν αφήσαμε τον παραγωγό μόνο του. Τον στηρίξαμε οικονομικά, τον βοηθήσαμε να μετριάσει τις απώλειες του, λόγω ζημιών από κακοκαιρίες, του δώσαμε τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να σχεδιάσει το μέλλον της παραγωγής του.

Με βάση το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και τις εγγυημένες και απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το νέο μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Έχοντας πάντα ως σύμμαχο τον Έλληνα γεωργό, τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Σε αυτό τον αγώνα λοιπόν δεν περισσεύει κανείς. Θα τον δώσουμε όλοι μαζί και θα νικήσουμε. Για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Για το μέλλον της ίδιας της χώρας», κατέληξε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ