ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 77ΧΡΟΝΟ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ

Κινητοποίηση στην «Watt & Volt» στην Λάρισα, ενάντια στην απαράδεκτη στάση της επιχείρησης που την Πέμπτη 20/4 προχώρησε στο κόψιμο του ρεύματος σε 77χρονο χαμηλοσυνταξιούχο, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Απρίλη, μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Λάρισας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού του ηλικιωμένου, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, έγινε για οφειλές που δεν ξεπερνούσαν τα 480 ευρώ, ενώ η κινητοποίηση των γειτόνων του, που φρόντισαν για τη συγκέντρωση μέρους της οφειλής, είχε ως αποτέλεσμα την επανασύνδεση του ρεύματος, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που προχώρησε σε επαφές με τις δομές Πρόνοιας του δήμου Λαρισαίων για την περαιτέρω στήριξη του ηλικιωμένου, διοργανώνοντας παράλληλα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου κατήγγειλαν ότι, η η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική και κάλεσαν να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να γίνονται διακανονισμοί με ευνοϊκούς όρους σε ευάλωτους ανθρώπους και νοικοκυριά. Στα αιτήματα που προβάλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας περιλαμβάνονται τα εξής:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ