ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΙΤΗ Θ. ΣΕΛΕΜΕΤΖΙΔΗ

Η έρευνα του «Τούνελ» ρίχνει φως και δείχνει το δρόμο για την εξιχνίαση της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου στη Λάρισα

Η εκπομπή εντόπισε τα τρία πρόσωπα που ο ίδιος ο Θοδωρής Σελεμετζίδης 43 χρόνων από τον Τύρναβο, κάλεσε στο τηλέφωνο πριν χαθεί. Η κάμερα μπήκε στο διαμέρισμα του φίλου του απ’ όπου χάθηκε και η ρεπόρτερ μίλησε με γείτονες.

Η ανατροπή ήρθε από πληροφορία τηλεθεατή κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής την Παρασκευή 21 Απριλίου. Βρέθηκε ο τελευταίος μάρτυρας που τον είδε το σημείο, όπου πέταξαν τα προσωπικά του στοιχεία για να στήσουν το σκηνικό της εξαφάνισης.

Η μαρτυρία έλεγε πως ο άνθρωπος αυτός, πήρε με το αυτοκίνητό του από τα ΚΤΕΛ της Λάρισας τον άτυχο άνδρα που στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή η δικηγόρος του Δήμητρα Φροξυλιά, ανέφερε πως ο πελάτης της είδε πράγματι τον κτηνοτρόφο στα ΚΤΕΛ το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου, του φώναξε, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Αρνήθηκε ότι τον μετέφερε στον Τύρναβο και έδωσε και σχετική κατάθεση στις Αρχές.

«Είναι πρόθυμος να βοηθήσει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε η δικηγόρος του. 

«Δεν ήμουν εγώ στο σπίτι του φίλου του…»

Ένα από τα πρόσωπα που ο αγνοούμενος κάλεσε στο τηλέφωνο, ήταν και η φίλη του, που μίλησε στην εκπομπή.

«Μεγάλωσα μαζί με τον Θοδωρή, στην ίδια γειτονιά. Ήταν ο αδελφός μου και πολύ καλό παιδί. Κάναμε παρέα και με τον Χρήστο που είχε το διαμέρισμα απ’ όπου χάθηκε αλλά δεν είμαι η κοπέλα που έβλεπαν να πηγαίνει σε αυτό το σπίτι στη Λάρισα, μαζί του.»

Η τελευταία φορά που μίλησαν ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν την εξαφάνιση.

«Πρώτα πήρε τον κτηνοτρόφο, που ήταν να πάει για δουλειά, μετά μίλησε με τον φίλο του στον Τύρναβο και στη συνέχεια κάλεσε εμένα. Μου είπε ότι θα φύγει από τη Λάρισα με το λεωφορείο στις δύο το μεσημέρι για Τύρναβο. Τελικά, όπως είπε ο Χρήστος, πήγε σπίτι του για καφέ, αποκοιμήθηκε και έφυγε γύρω στις τέσσερις και μισή από εκεί.»

Για τον εντοπισμό του πορτοφολιού του στο πάρκινγκ απέναντι από τα ΚΤΕΛ, λέει πως της φαίνεται περίεργο που βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο.

«Είναι λίγο παράξενο. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά μερικές φορές.»

Αποκλείει το γεγονός να συνέβη κάτι στο σπίτι του φίλου τους Χρήστου, αφού όλοι το έχουν ψάξει.

«Πιστεύω πως δε βρίσκεται στη ζωή. Μπορεί να ήταν κάποιος μαζί του; Να έγινε ένας καυγάς; Μήπως τον βρήκαν σε μία αδύνατη στιγμή και κάποιος είχε το συμφέρον να το κάνει αυτό; Δε ξέρω τι έχει γίνει και αν μπορεί να το έχει κάνει κάποιος γνωστός. Εδώ έχει μπει χέρι για να μην μπορούμε να βρούμε τον άνθρωπο. Φοβάμαι κι εγώ γιατί προφανώς ξέρουν ότι η κολλητή του φίλη θα ψάξει τα πάντα.»

Το «Τούνελ» στο σπίτι της παρέας…

Ο φίλος του Θοδωρή Σελεμετζίδη μετά την εξαφάνιση, μετακόμισε από το σπίτι που έμενε. Η αστυνομία πήγε στο χώρο για έρευνα μετά την προβολή της εκπομπής, χωρίς ωστόσο να βρει κάποιο στοιχείο.

Γείτονες μίλησαν στην ρεπόρτερ της εκπομπής, κάνοντας λόγο για προστριβές μεταξύ του αγνοούμενου και μίας κοπέλας που διατηρούσαν σχέση και πήγαιναν στο σπίτι.

Η εκπομπή εντόπισε τον νέο ένοικο του σπιτιού και με την άδειά του έκανε έρευνα στο χώρο.

«Έχω δυόμισι μήνες που μένω εδώ. Δεν ξέρω κάτι για την εξαφάνιση. Ήρθαν από την αστυνομία και μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Δεν έψαξαν μέσα. Όταν ήρθα εγώ το διαμέρισμα ήταν άδειο. Δεν ήξερα ούτε τον ένοικο, ούτε τον φίλο του. Ούτε από τη γειτονιά όμως έχω ακούσει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στημένο το σκηνικό της εξαφάνισης…»

Ο φίλος του κτηνοτρόφου από τoν Τύρναβο, που μίλησε μαζί του πριν χαθεί, περιέγραψε τον Θοδωρή ως ένα πολύ φιλότιμο παιδί που δεν έδινε δικαιώματα σε κανέναν.

«Με πήρε τηλέφωνο εκείνη την ημέρα και μου είπε “θα πάω σ’ έναν φίλο μου για καφέ στη Λάρισα”. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, αδελφικές. Αν θυμάμαι καλά με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 12:30 το μεσημέρι. Ήξερα μόνο ότι θα πήγαινε σ’ έναν Χρήστο. Δεν ξέρω καν που είναι το σπίτι του. Μόνο φατσικά τον γνωρίζω. Τον τελευταίο καιρό βοηθούσε στα πρόβατα έναν φίλο του. Τον περίμενε και ο άνθρωπος εκείνη την ημέρα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την κοπέλα με την οποία ο αγνοούμενος διατηρούσε σχέση, είπε:

«Είχε μία σχέση με μία κοπέλα. Βρισκόντουσαν στη Λάρισα, μου είχε πει ότι είναι καλό κορίτσι. Την είχε φέρει και στο σπίτι μου για καφέ. Νομίζω πως βρισκόντουσαν και στο σπίτι του Χρήστου. Μία φορά επικοινώνησε μαζί μου για να με ρωτήσει αν γνωρίζω κάτι για την εξαφάνιση. Είναι πολύ περίεργο το όλο σκηνικό, σαν στημένο. Μεγάλο μυστήριο.»

«Βρήκαν την κλήση, αλλά δεν μιλήσαμε…»

Ένας από τους τρεις ανθρώπους που κάλεσε ο Θοδωρής Σελεμετζίδης πριν εξαφανιστεί, ήταν και ο κτηνοτρόφος με τον οποίο πήγαιναν μαζί για δουλειές.

«Δε μίλησα μαζί του εκείνη την ημέρα. Για να έχει βρεθεί η κλήση, σίγουρα ισχύει αλλά έχει περάσει καιρός και δε θυμάμαι. Τελευταία φορά τον είδα στην κηδεία της μητέρας μου, αλλά δεν μιλήσαμε πολύ.»

Περιγράφει τον 43χρονο πατέρα, ως ένα ήρεμο άνθρωπο και ευγενικό.

«Μακάρι να ήξερα κάτι και να μπορούσα να βοηθήσω για να βρεθεί η άκρη. Εμείς μένουμε Τύρναβο. Τι ακριβώς παρτίδες είχε στη Λάρισα, τι πάρε δώσε είχε, δε γνωρίζω. Μακάρι να ήξερα ένα στοιχείο να βρεθεί το παιδί, να δούμε πώς και τι έγινε.»

Διαβάστε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ – Αγγελική Νικολούλη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ