ΣΕ ΔΟΞΑΡΑ, ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ, ΆΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Το Δοξαρά, το Μικρό Βουνό, τον Άγιο Γεώργιο, τον Κυπάρισσο και τη Μέλισσα του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφτηκε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας που συναντήθηκε με αγρότες προκειμένου να συζητήσουν τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα, την κινητήριο δύναμη ανάπτυξης της χώρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην κρατική στήριξη και τους κοινοτικούς πόρους που εξασφαλίστηκαν από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021–2027, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημείωσε πως με την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου στον Πρωτογενή Τομέα και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, παρέχονται κίνητρα στα μέλη των συνεταιρισμών, όπως η δυνατότητα απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με τη μείωση να φτάνει στο 50%.

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε τις σημαντικές παρεμβάσεις της Πολιτείας σχετικά με τις οικονομικές ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις και τη φορολογία. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη χρηματοδότηση των νέων αγροτών, τα μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια του Covid-19, τις κρατικές ενισχύσεις των 141 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι παραγωγοί την τελευταία τριετία, αλλά και τις γρήγορες αποζημιώσεις και τις μειώσεις στον ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

“Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή αγώνα στήριξης του Πρωτογενούς τομέα” τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Ο Χρήστος Κέλλας, που δεν ξεχνά τις Γυναίκες του Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου και τη συμβολή τους στον Πολιτισμό και τις αξίες που πρεσβεύουν, μίλησε για τη ζωντάνια, που δίνουν στο χωριό μέσα από τις δράσεις τους, τονίζοντας:

«Εσείς μας δίνετε τη δύναμη και την ψυχική αντοχή. Είστε γυναίκες άξιες προς μίμηση. Αποδεικνύετε συνεχώς πως τα ιδανικά και οι ιδέες μένουν ριζωμένες μόνο εκεί που μεγαλουργούν οι άνθρωποι!».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ