ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Το Αργυροπούλι επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ακης Νασιώκας, στο πλαίσιο της περιοδείας του, στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

Οι συζητήσεις, σε συναντήσεις του με τους κατοίκους, περιστράφηκαν τόσο γύρω από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, όσο και στα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κτηνοτροφία, όπου απασχολείται το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της περιοχής και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας της.

«Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της, το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, οι μηδαμινές ενισχύσεις που δεν καλύπτουν τις υπέρογκες αυξήσεις των εξόδων των κτηνοτρόφων, η έλλειψη προστασίας της εγχώριας παραγωγής από παράνομες ελληνοποιήσεις…, έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην κτηνοτροφία» δήλωσε ο κ. Νασιώκας.

Τόνισε δε, πως «Τόσο στο Αργυροπούλι, όσο και πολλά χωριά της υπαίθρου του νομού Λάρισας, οι κάτοικοι δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν και επιμένουν να διατηρούν υψηλά τα ποσοστά απασχόλησης σε ένα τόσο δύσκολο επάγγελμα, που ενάντια όλων των δυσκολιών προσπαθούν να διατηρήσουν την ασφάλεια και την ποιότητα στην τροφή μας, η πολιτεία όχι μόνο κλείνει τα μάτια στα προβλήματά τους, αλλά αδιαφορεί και για το μέλλον τους.

Η μη επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πολύπαθης ελληνικής κτηνοτροφίας, έχει σαν συνέπεια τη συρρίκνωσή της, την αδυναμία οικονομικής επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών, την ερήμωση της υπαίθρου και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές την δυσμενή εξέλιξη στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής, επεσήμανε: «Κύριο μέλημά μας, σε έναν τόπο που μπορεί να παράγει πλούτο προϊόντων, θα έπρεπε να είναι ένα εθνικό σχέδιο επάρκειας και αυτάρκειας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, όπως την άμεση καταβολή ενίσχυσης για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων λόγω των μεγάλων αυξήσεων στα λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια, καύσιμα, κτλ., την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η ασυδοσία στον κλάδο των γεωργικών εφοδίων, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

Θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που θα παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων και στην εμπορία των προϊόντων κ.α.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ