Γ. ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Λάρισας Γιάννης Καριπίδης.

Ο κ. Καριπίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς από το υπαλληλικό προσωπικό για τις συνθήκες κράτησης στις Φυλακές της Λάρισας και κατέγραψε τα αιτήματα των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς.

Σε δήλωση του ο κ. Καριπίδης τόνισε: “Διαπιστώνουμε σήμερα πως τα αιτήματα των υπαλλήλων στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας είναι πολλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για νέες προσλήψεις στην εξωτερική φρουρά, αφού καλούνται σε καθημερινή βάση να καλύπτουν έως και 30 μεταγωγές κρατουμένων σε δικαστήρια και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι βάρδιες να είναι επιβαρυμένες από πολλά περιστατικά που με τεράστια αυταπάρνηση εξυπηρετούν.

Υπάρχει συμφόρηση στον αριθμό των κρατουμένων, μια απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή και φθορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, που δημιουργούν ταυτόχρονα αυξημένες ανάγκες για το Κατάστημα Κράτησης στη Λάρισα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για στελέχωση με προσωπικό, αναβάθμιση των υποδομών, αποσυμφόρηση των Φυλακών για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων αλλά και εργασίας των υπαλλήλων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ