Η ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

21η Απριλίου 2023. Σήμερα κλείνουν 56 χρόνια από την ημέρα που η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στη χώρα μας.
Για επτά χρόνια επέβαλλαν ένα καθεστώς τρόμου και απόλυτης ανελευθερίας. Βασανιστήρια, εξορία και διώξεις περίμεναν τον καθένα και την καθεμιά που διεκδικούσε δημοκρατικές ελευθερίες.

Έπρεπε να έρθει ο αγώνας των φοιτητών στη Νομική και το Πολυτεχνείο για να ανοίξει η πρώτη ρωγμή στο καθεστώς, το οποίο γκρεμίστηκε λίγους μήνες αργότερα, αφού πρώτα οδήγησε στην εθνική καταστροφή της Κύπρου.

Η σημερινή μαύρη επέτειος αποτελεί αφορμή για να διαπιστώσουμε ξανά πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και την εμβάθυνσή της είναι δύσκολος και διαρκής.

Τα τελευταία χρόνια οι ακροδεξιοί πολέμιοί της διευρύνουν συνεχώς τα ακροατήριά τους και τελικά επιβάλλουν την ατζέντα τους (εθνικισμός, ρατσισμός ξενοφοβία, αντι-αριστερή ψύχωση) στις συντηρητικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, στον τόπο μας, η κυβέρνηση της ΝΔ υποσκάπτει διαρκώς τα θεμέλιά της δημοκρατίας. Εκτεταμένες παρακολουθήσεις ακόμα και με συστήματα τύπου predator πολιτικών φίλων και αντιπάλων, μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως κάτι φυσιολογικό. Η χώρα έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις διεθνών κατατάξεων ως προς την ελευθερία του τύπου.

Η καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων έχει ξαναγίνει βασική αποστολή της αστυνομίας.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουμε και για το σταμάτημα αυτού του αντιδημοκρατικού κατήφορου. Ψηφίζουμε για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη παντού!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ