ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Η ΖΩΗ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ

Στις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Αγιάς βρέθηκε η Ζωή Ακριβούλη, υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Συντονίστρια του Τμήματος Βιομηχανίας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού του κόμματος για να στηρίξει τα συλλαλητήρια που οργάνωσαν οι αγρότες εκτός από την Αγιά, στην Οσσα και την Ελασσόνα διεκδικώντας αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, καύσιμα, αγροεφόδιακλπ) με στοχευμένα μέτρα για να μπορούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η πολιτική της κυβέρνησης για επιλεκτική στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών σε συγκεκριμένες περιοχές μόνο, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα και τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» που προσπαθεί να επιβάλλει, τη στιγμή που αφήνει απέξω περιοχές με σχεδόν μονοκαλλιέργεια.

Ειδικά στην περιοχή της Αγιάς οι κύριοι Γεραπετρίτης και Γεωργαντάς, πάρα τις προ διμήνου δεσμεύσεις τους τελικά δεν ενέταξαν α κεράσια στα προϊόντα προς έγκριση για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος. Ούτε βεβαίως έδωσαν την άμεση ενίσχυση των 50ευρώ ανά στρέμμα για τα πράσινα μήλα Αγιάς που κτυπήθηκαν από καρπόκαψα με σοβαρές συνέπειες στην παραγωγή.

Απαιτείται η επαναφορά της καταργηθείσας συνδεδεμένης ενίσχυσης σε μήλα και καρπούς με κέλυφος την οποία κατήργησε αυθαίρετα η κυβέρνηση. Απαιτείται επίσης άμεσα ενίσχυση στο εμβληματικό προϊόν της περιοχής, το κάστανο, καθώς η παραγωγή μειώθηκε λόγω φαιάς σήψης με συνέπειες στο εισόδημα αλλά και τον προϊοντικό προσανατολισμό της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ