Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

Στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή για το δυστύχημα των Τεμπών ο Β. Κόκκαλης

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλη Κόκκαλη, στην οποία επιβεβαιώνεται το έκνομο της μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη.

Σήμερα Παρασκευή, το κατώφλι του γραφείου του ειδικού Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, πέρασε ο κ. Κόκκαλης για να προσκομίσει την επίμαχη απάντηση του κ. Βορίδη που αφήνει παντελώς ακάλυπτη την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης στο συγκεκριμένο πόσο.

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον δικαστικό λειτουργό, ο Λαρισαίος βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέθεσα ως όφειλα μαζί με άλλους 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ερώτηση σχετικά με τη μετάταξη του συγκεκριμένου σταθμάρχη, θεωρώντας αυτήν παράνομη.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε ουσιαστικά την ερώτηση, λέγοντας ότι το όριο της ηλικίας είναι το 42ο για τη μετάταξη στον ΟΣΕ και όχι το όριο των 58 ετών. Ως όφειλα ως πολίτης και ως πολιτικός προσκόμισα όλα αυτά τα έγγραφα σήμερα στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Σύντομα εκφράζοντας την άποψη ως νομικός, θεωρώ ότι θα έχουμε εξελίξεις και ποινικές διώξεις και για άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κυβερνητικό ρουσφέτι το οποίο μαζί και με άλλα λάθη, πολλά λάθη και ολιγωρίες, στοίχησε δυστυχώς τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης, μόλις πρόσφατα απάντησε σε αυτή και στην ουσία επιβεβαιώνει απόλυτα και χωρίς κανένα αστερίσκο τις αιτιάσεις μας, καθώς πουθενά δεν κάνει λόγο για νόμιμη μετάταξη.

Επιπλέον, είναι σαφής η πρόθεσή του να απεκδυθεί της ευθύνης το δικό του Υπουργείο, μεταφέροντας αυτή στον Υπουργό Μεταφορών, καθώς καταλήγει, τονίζοντας «πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω απαντήσεις είναι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ενώ συγχρόνως, δεν διστάζει να προσανατολίσει την ευθύνη στην τριμελή επιτροπή του ΟΣΕ που δεν αξιολόγησε σωστά τα προσόντα του σταθμάρχη και που θα έπρεπε να αποκλείσει αυτόν εξαρχής, λόγω υπέρβασης του ορίου ηλικίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ