ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Την Κοινότητα Συκουρίου επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, μαζί την μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γεωργία Χαδουλού και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή, με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών, του έργου «Αναπλάσεις Οικισμού Συκουρίου».

Οι εργασίες προβλέπουν διαμόρφωση πεζοδρομίων σε μήκος 2250 μ. περίπου. Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση πεζοδρομίων με οπλισμένο σκυρόδεμα και δομικό πλέγμα. Πλακόστρωση με πλάκες πεζοδρομίου και διαμόρφωση όδευσης τυφλών με την πλακόστρωση ειδικών πλακών (0,40 * 0,40) σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου. Οι υφιστάμενοι τσιμενταύλακες απορροής ομβρίων υδάτων, θα καλυφθούν με σχάρες για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών.

Στις εισόδους των ιδιοκτησιών καθώς και σε διασταυρώσεις με άλλες οδούς, θα τοποθετηθούν εγκιβωτισμένοι αγωγοί ομβρίων υδάτων. Θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα τύπου LED, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, σε νέους σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των πεζοδρομίων και σε σημεία όπου είναι εφικτό. Επίσης σε μήκος 400 μ. στην κατεύθυνση από το γήπεδο Συκουρίου προς την πόλη της Λάρισας προβλέπεται η τοποθέτηση κρασπέδων και η κατασκευή χώρου πρασίνου με χλοοτάπητα, ο οποίος θα ποτίζεται με αυτόματο αρδευτικό σύστημα.

Ο αρχικός προϋπολογισμού του έργου είναι 399.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου και από ιδίους πόρους του Δήμου Τεμπών.
Όσον αφορά την πορεία του έργου, έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του. Ειδικότερα, έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κράσπεδα του πεζοδρομίου, το μεγαλύτερο μέρος των πλακών πεζοδρομίων και σχάρες στους τσιμενταύλακες.

Ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς ένα σημαντικό έργο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του. Έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα ζωής των πολιτών, ο Δήμος μας κάθε μέρα αλλάζει μορφή. Σήμερα βλέπω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το έργο αυτό, με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα διευκολύνει την προσβασιμότητα καθιστώντας αυτομάτως τον οικισμό πιο ασφαλή και πιο φιλικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ