ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΠΡΑΞΗ

Υποστήριξε ο Θωμάς Παπαλιάγκας σε επίσκεψη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Με επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα , συνέχισε τις περιοδείες του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

«Με χαρά βρέθηκα σε ένα φορέα που όχι απλά υποστηρίζει επιστημονικά και τεχνικά το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και ασχολείται σοβαρά με την ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.

Στην πόλη μας, αποτελεί ταυτόχρονα το κέντρο της σποροπαραγωγής της χώρας.

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών έχει μακροχρόνια παράδοση και συνεισφορά στο γίγνεσθαι του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Από την ίδρυσή του, το 1923, αρχικά ως «Σταθμός Καλυτερεύσεως Φυτών» και στη συνέχεια ως Ινστιτούτο, προσφέρει σημαντικότατο έργο στον τομέα της διατήρησης και αξιοποίησης της αγροτικής βιοποικιλότητας. Μετατρέποντας την καινοτομία σε πράξη, έχει επιτύχει τη βελτίωση πολλών γηγενών ποικιλιών, με αποτέλεσμα την εγγραφή στον «Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών» πενήντα πέντε (55) ποικιλιών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, με τους οποίους εδώ και χρόνια διατηρώ μια ιδιαίτερα φιλική σχέση και τον Διευθυντή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα, κ. Δημήτριο Βλαχοστέργιο και για τη θερμή τους υποδοχή αλλά και για την αναλυτική ενημέρωση», δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ