Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Εντυπωσιακά συνέχισε την Τετάρτη, τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, στα Κάτω Βασιλικά, τον Δασόλοφο, το Σιτόχωρο, τη Ρεματιά και τη Βαμβακού, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα του Δήμου Φαρσάλων, η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, καθώς και η τοπική -οικονομική και κοινωνική- ζωή που μαραζώνει, τέθηκαν επί τάπητος, με τους κατοίκους να μεταφέρουν στην υπ. Λαρισαία Βουλευτή το αίσθημα αδιαφορίας και εγκατάλειψης από την Πολιτεία, που βιώνουν όλα τα τελευταία χρόνια.

«Ανταμώνουμε απόψε, με τη φύση γύρω μας να ευωδιάζει ολάνθιστη, ζωγραφίζοντας τα χωριά των Φαρσάλων με τα πιο φωτεινά χρώματα. Σε αυτόν τον ευλογημένο Τόπο, την 21η Μαΐου έχετε την ιδανική ευκαιρία να ζωγραφίσετε και εσείς καλύτερες μέρες για τα σπιτικά σας, να φωτίσετε τις ζωές σας, με αισιοδοξία, αξιοπρέπεια και ευημερία», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «γνωριζόμαστε χρόνια, με ξέρετε απέξω κι ανακατωτά, ήμουν και παραμένω πάντα και μόνο ΠΑΣΟΚ, πάντα εδώ για εσάς, “ορθάνοιχτο βιβλίο”, με καθαρές κουβέντες. Έχουμε συζητήσει για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβα στην 1η κοινοβουλευτική μου θητεία, με το βλέμμα καθημερινά στραμμένο εδώ, στις ανάγκες και τις προοπτικές του Τόπου μας.

Το “Επιτελικό” Κράτος ήταν εξαιρετικά απασχολημένο με τα ρουσφέτια του, τις εξυπηρετήσεις των γαλάζιων κολλητών και τις παρακολουθήσεις, για να βρει χρόνο να ακούσει και τα δικά σας αιτήματα. Γι αυτό δεν άκουσε ούτε καν το δρόμο Λάρισας –Φαρσάλων , που είναι αίτημα ετών και κάποιοι μάλιστα κυβερνητικοί βουλευτές το είχαν ήδη ανακοινώσει εδώ και τρία χρόνια ως έτοιμο ! Η σκιά της εγκατάλειψης, ήρθε η ώρα να διαλυθεί. Οι αυλές κάθε χωριού μπορούν να γεμίσουν ξανά με χαρούμενες παιδικές φωνές. Αρκεί εσείς να πάρετε απόφαση αλλαγής, απόφαση να “σπάσετε” τα ψεύτικα διλήμματα του δήθεν δικομματισμού, απόφαση να κάνουμε μαζί τη δημοκρατική ανατροπή, για να βάλουμε τη δική μας γη στην τροχιά ανάπτυξης και αναζωογόνησης, που αξίζει».

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως «εδώ, σε κάθε χωριό των Φαρσάλων , όλοι εσείς που μοχθείτε για την καθημερινή επιβίωση, έχετε αποδείξει, με τον ιδρώτα σας, πως κρύβετε μέσα σας ανεξάντλητη δύναμη. Όπως ο Πολυδάμας ο Θεσσαλός, ο Ολυμπιονίκης της αρχαιότητας, διακρίθηκε για τη δύναμή του, βρίσκοντας το σθένος να νικήσει ακόμα και λιοντάρι κατά το μύθο, έτσι και εσείς με τη δύναμη της ψήφου μπορείτε να κατακτήσετε όσα δικαιούστε και τόσο άδικα στερείστε».

Απαντώντας σε ερωτήματα και αγωνίες των πολιτών, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας παρουσίασε σε λεπτομέρεια, συγκεκριμένες, επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις, για τους παραγωγούς, την ακρίβεια και τα συσσωρευμένα χρέη, την προστασία της κύριας κατοικίας και της αγροτικής γης, την ανεργία, καθώς και το προγραμματικό πλαίσιο για δημιουργικό μέλλον των νέων παιδιών στην επαρχία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή, η υπ. Βουλευτής επέλεξε να επισκεφτεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δασόλοφου και να συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να περιηγηθεί στους χώρους του παλιού Δημοτικού σχολείου που αναμόρφωσε ο Σύλλογος και διέδωσε τόσο την φυσιογνωμία του, όσο και είδη Λαϊκής τέχνης της περιοχής. Η κ.Λιακούλη, συνεχάρη το Σύλλογο για την δραστηριότητά του και για το μεράκι των ανθρώπων του που δίνουν πραγματικά πνοή δημιουργίας στην περιοχή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ