ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, καταδικάζει τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε ποιμνιοστάσιο των Φαρσάλων, από τον γαμπρό του φασιστικής κοπής κτηνοτρόφου εργοδότη του, επειδή ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί μετανάστες εργάτες γης όπου σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και σφαίρες από τους σύγχρονους “τσιφλικάδες” εργοδότες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικές αρχές έχουν βαριές ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά ήλιο με ήλιο που επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις, συνολικά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών. Το χέρι της εργοδοσίας οπλίζει το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενάντια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο και όχι μόνο στο μετανάστη.

Στο μέλλον που επιφυλάσσουν για τον πρόσφυγα και μετανάστη, συνηγορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβρη του 2022 , όπου τόνιζε πως οι εργάτες γης είτε «θα γυρίσουν πίσω στις χώρες τους» είτε «θα ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία» και «δεν θα κάθονται για να παίρνουν επιδόματα».

Η βαρβαρότητα αυτή είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού, που γεννάει και αναπαράγει τη βαρβαρότητα, τη σύγχρονη σκλαβιά, την εργοδοτική τρομοκρατία ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι, είτε είναι Έλληνας , είτε μετανάστης.

Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να καταδικαστούν και από την πλειοψηφία των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που η πλειοψηφά τους τα βγάζει με το ζόρι πέρα, γιατί έχει απέναντι της, τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους αλά και όλες τις κυβερνήσεις -ότι χρώμα και αν έχουν-, που αρνούνται να τους διασφαλίσουν τα στοιχειώση για να επιβιώσουν, όπως μείωση του κόστους παραγωγής , με αφορολόγητο πετρέλαιο, φηνό ρεύμα, έσα και εφόδια, εγγυημένες τιμές, προστασία από δυσικές καταστροφές και αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, ενωμένοι μπορούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Να διεκδικήσουν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, να έχουν υγιείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με σύγχρονες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μπορούν να γίνουν πανίσχυρη δύναμη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ