ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΆΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ακόμη και στις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, οι ιατρικές υπηρεσίες μετατοπίστηκαν δραστικά ή περικόπηκαν εις βάρος των εμβολιασμών λόγω της πανδημίας. Ο κόσμος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κύμα επιδημιών από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια. Το ξεκίνημα αυτού του φαινομένου είναι ήδη εμφανές. Δεκάδες εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν εμβολιάστηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας της CoVid – 19.

Με αυτά τα δεδομένα ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας στα πλαίσια τόσο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας εμβολιασμού που διανύουμε όσο και της τοπικής δράσης «Μαζί μια αγκαλιά» που είναι σε εξέλιξη στην πόλη μας, ενισχύουν με παιδιατρικό προσωπικό την πανελλήνια δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ» που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και την ΚΕΔΕ και περιγράφετε ως κατωτέρω:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ενημερώνει και εμβολιάζει παιδιά σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα «Καθώς διανύουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως στην ασφάλεια της υγείας των παιδιών μας. Με τους εμβολιασμούς των παιδιών μας, λόγω της πανδημίας, να έχουν καθυστερήσει ανησυχητικά, είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούμε για τους τρόπους προστασίας των εαυτών μας και των αγαπημένων μας αυτών προσώπων.» Κωνσταντίνος Ι Νταλούκας: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Παρουσιάζουμε την δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ». Μια δράση, που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τον ιό HPV, τον COVID-19 και τη μηνιγγίτιδα. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να έχουν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες. Με την σημαντική αυτή δράση μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητες ανά την Ελλάδα θα είναι καλά ενημερωμένες σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά κυρίως θέλουμε τα παιδιά μας να είναι εμβολιασμένα για τα πολύ σοβαρά αυτά νοσήματα. Επιλέξαμε να επισκεφτούμε δέκα δήμους σε όλη την Ελλάδα, δήμους που υπάρχει ανισότητα πρόσβασης σε παιδιατρικές δομές και όπου η πληροφόρηση για θέματα υγείας και εμβολιασμών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΔΗΜΟΙ: Αλοννήσου, Αμοργού, Σφακίων, Νισύρου, Ιθάκης, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Γορτυνίας, Βόρειων Τζουμέρκων,Πρεσπών, Παρανεστίου

Μέσω αυτής της εκστρατείας, στοχεύουμε να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, να αντιμετωπίσουμε τις συνήθεις παρανοήσεις και να ενθαρρύνουμε τους γονείς να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μας μέσω του εμβολιασμού. Τι είναι ο HPV και γιατί να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας έναντι του ιού; Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από την μηνιγγίτιδα τύπου Β; Πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε.

Αλήθειες και Μύθοι για τη νόσο COVID-19 και τον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη και υγιέστερη κοινότητα για όλους. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Ας ενωθούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, σε μια κοινότητα που θα είναι υγιής και ασφαλής για όλους κάτω από την «ΟΜΠΡΕΛΑ» των εμβολιασμών. Τα εμβόλια σώζουν ζωές! Εμβολιάστε και προστατεύστε τα παιδιά σας σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ