Η ΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ

Δήλωση του Στέλιου Τσικριτσή, υποψήφιου βουλευτή Λάρισας με το ΚΚΕ

Οι επισκέψεις των υποψήφιων βουλευτών των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού Λάρισας, φέρνουν στο μυαλό των αγροτοκτηνότροφων που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης τους στίχους από το τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου, “γεια και χαρά σας βρε πατριώτες”:

“Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό βόλτες από κει και από δω, μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες, θα γίνει αύξηση τιμής των προϊόντων, θα αυξηθούν και οι συντάξεις των γερόντων, νοσοκομεία θα σας χτίσουμε οι εκλογές ζυγώνουν…”

Κι αυτό γιατί , ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, την επομένη μέρα η αγροτιά θα έχει ξανά μπροστά της:

Τη συνέχιση των παλιών και λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, με στόχο την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα και συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Τις χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για την πλειοψηφία των παραγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων – μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», που έχουν ως αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην πουλά αλλά να παραδίδει στον έμπορο τη σοδειά του, χωρίς να γνωρίζει πόσο και πότε θα πληρωθεί – που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, πατώντας πάνω στην πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτήν την πολιτική στηρίζουν και υπηρετούν και ΝΔ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Το υπέρογκο κόστος παραγωγής, για να αυγαταίνουν τα κέρη των ενεργειακών ομίλων και των μονοπωλίων που παράγουν και διακινούν τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, αφού ο ΕΛΓΑ, στον οποίο οι αγρότες πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για την ασφάλιση της παραγωγής, είτε τις αρνείται παντελώς, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του, ή προσφέρει λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης, κι αυτά με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Τα ίδια έζησαν με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τα ίδια και με ΣΥΡΙΖΑ.

Την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης στο αγροτικό κίνημα που οργανώνει τους αγώνες της αγροτιάς για την επιβίωσή της, με ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, αστυνομική βία και «αγροτοδικεία» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πάντα και παντού στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων, στηρίζοντας με συνέπεια τα δίκαια αιτήματά τους. Που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους.

Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις εκλογές στις 21 Μάη, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό.

Ας γίνει λοιπόν η πείρα των αγροτών και κτηνοτρόφων κριτήριο ψήφου για δυνατό ΚΚΕ και αδύνατη την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Γιατί όπως λέει και το τραγούδι, “Μπήκε ο βουλευτής στη βουλή βόλτες από δω και από κει, θρονιάστηκε σαν διάνος στην Αθήνα, και μην τον είδατε το φίλο τον λεβέντη, απ’ το χωριό μας δεν περνάει ούτε για γλέντι και όσα μας είχε τάξει ήταν λαγοί με πετραχήλια.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ