ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ

Τα παρουσίασε ο Θωμάς Παπαλιάγκας από τα Δελέρια και τη Ροδιά:

Στα Δελέρια και τη Ροδιά βρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Παπαλιάγκας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά – ανάμεσα στα άλλα – και στις προτάσεις για θεσμικές αλλαγές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς προτείνουμε θεσμικές αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, στο κράτος, στην εργασία, αλλά και οικονομικές παροχές ιδίως στους πιο ευάλωτους, τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα. Προτάσεις πλήρως κοστολογημένες και μάλιστα σε κάθε κεφάλαιο του προγράμματός μας λέμε και από πού θα προκύψουν τα χρήματα. Μέσα από μία τολμηρή φορολογική πολιτική και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο επίκεντρο του προγράμματός μας βρίσκεται η θεραπεία και η μείωση των ανισοτήτων. Το ζήτημα του κοινωνικού κράτους, η ανάγκη ανάκλησης της απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσα από το άρθρο 10 του νόμου Πλεύρη, η κατάργηση αντεργατικών παρεμβάσεων του νόμου Χατζηδάκη, η κατάργηση του νόμου για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων για λόγους εθνικής ασφαλείας από την ΕΥΠ και η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών χωρίς καταχρηστική επίκληση του απορρήτου.

Και φυσικά η μείωση του κόστους ζωής άμεσα με φορολογική δικαιοσύνη και μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα προσδιορίζουν έναν δίκαιο και βιώσιμο κατώτατο μισθό. Πρόκειται για ένα αρχικό πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης εφαρμοσμένης στην πράξη και εκεί μπορούμε να συζητήσουμε μετά τις εκλογές με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό», σημείωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ