ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ο Μ. Χαρακόπουλος σε Καλλιπεύκη, Γόννους, Μακρυχώρι, Παραπόταμο

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο, το εθνικό πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό. Η τρομακτική μείωση των γεννήσεων, που εδώ και πολλά χρόνια υπολείπονται των θανάτων, με το χάσμα μεταξύ τους να διευρύνεται χρόνο με τον χρόνο, προκαλεί εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του ελληνισμού.

Χρειάζεται, επομένως, η πολιτεία να συνδράμει παντί τρόπω τους νέους μας να δημιουργήσουν οικογένεια. Και αυτό έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: εργασία και στέγη. Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες μπορεί ένα ζευγάρι να προγραμματίσει τη ζωή του με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για να αποκτήσει και να αναθρέψει παιδιά».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας με κατοίκους στους Γόννους, την Καλλιπεύκη, τον Παραπόταμο και το Μακρυχώρι, έδρα του δήμου Τεμπών, όπου τον Θεσσαλό πολιτικό προσφώνησε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, για την επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «στην τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ η ανεργία ήδη μειώθηκε κατά 6 μονάδες, ενώ στο πρόγραμμα για τη νέα τετραετία ο στόχος είναι ακόμη περισσότερες, ακόμη καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, με την εφαρμογή του προγράμματος “Σπίτι μου”, τέθηκαν τα θεμέλια μιας δυναμικής στεγαστικής πολιτικής, που μπορεί, εφόσον συνεχιστεί και διευρυνθεί, να βοηθήσει χιλιάδες νέους να στήσουν το σπιτικό τους σε στέρεες βάσεις. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει η ΝΔ να λάβει αυτοδύναμη εντολή διακυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές».

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «η μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, που δίνει τη δυνατότητα χορήγησης χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων προς νέους, νέες και νέα ζευγάρια, ηλικίας από 25 ετών έως 39 ετών, για αγορά πρώτης κατοικίας, αποδεικνύει και την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία για την απόκτηση στέγης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λιγότερο από ένα μήνα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, και πρόβλεψη για διπλασιασμό αν εξαντληθεί αυτό το ποσό, πλησίασαν τις 20.000. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι για τρίτεκνους, πολύτεκνους και για όσους αποκτήσουν την ιδιότητα αυτή κατά τη διάρκεια αποπληρωμής, τα δάνεια του προγράμματος χορηγούνται άτοκα. Όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, εφόσον η ΝΔ αναλάβει πάλι τα ηνία της χώρας με την ψήφο του ελληνικού λαού, τα προγράμματα για φθηνή στέγη όχι μόνον θα συνεχιστούν, αλλά θα αυξηθούν, όπως και τα διαθέσιμα κονδύλια για τον σκοπό αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ