ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ

Έντονη ανησυχία προκαλεί στο σύνολο των παραγωγών ακτινιδίου του Δ.Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής το ζήτημα της ακαρπίας των ακτινιδίων που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 50 % της παραγωγής.

Το αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης -αλλαγής αρχίζουν να κάνουν έντονα την εμφάνιση τους και στο Δ.Τεμπών .

Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών ,οι διακυμάνσεις των θερμοκρασιών φαίνεται ότι έπαιξαν αρνητικό ρόλο στο στάδιο της ανθοφορίας .

Σε μια περίοδο όπου δαπανούνται τα αυξημένα κόστη λόγω ενεργειακής κρίσης και διπλασιασμού της τιμής των αγροτικών εφοδίων δυστυχώς φαίνεται  ότι οι ακτινιδιοπαραγωγοί οδηγούνται σε σημαντική μείωση παραγωγής και εισοδήματος .

Δεν φθάνει να στηρίζουμε τους παραγωγούς μόνο το διήμερο της γιορτής ακτινίδιου .

Χρειάζεται διαρκής  αγώνας και επαγρύπνιση .

Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στηρίζοντας τους παραγωγούς με πρώτο το Δ.Τεμπών και την Δ.Αρχή του κ.Μανώλη που για ακόμη φορά ,ολιγωρεί και στέκεται αμήχανη και αδρανοποιημένη.

Ως Δημοτική παράταξη ζητάμε άμεσα :

α) Η Δημοτική Αρχή να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ανάδειξης του προβλήματος .

β) Να κινητοποιηθεί ο ΕΛΓΑ με τα κλιμάκια των εκτιμητών για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς .

γ) Να υπάρξει συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την ομάδα παραγωγών ,τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού – Αιγάνης, τους ακτινιδιοπαραγωγούς του Δ.Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής κοινοποιώντας το πρόβλημα στους Βουλευτές του Ν. Λάρισας ,τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες .

Σε ότι αφορά την Παράταξη μας «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης » δηλώνουμε αλληλέγγυοι των παραγωγών και υπέρμαχοι της πρότασης για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος της ακαρπίας που αντιμετωπίζει η δυναμική καλλιέργεια του ακτινίδιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ