Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

“Άνεμος” αλλαγής “φύσηξε” την Πέμπτη στην Τσαπουρνιά, τη Φαρμάκη, τη Μηλέα και το Σαραντάπορο του Δήμου Ελασσόνας, με την παρουσία της τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτού Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, να αναδεικνύεται σε πόλο έντονου ενδιαφέροντος και ολόθερμης στήριξης από κατοίκους.

«Η πολιτική ζωή της Χώρας, πλησιάζοντας στις εκλογές, θυμίζει όλο και περισσότερο “παζάρι”, με την πλειοδοσία παροχών να κορυφώνεται, σαν η ψήφος να ήταν αντικείμενο δημοπρασίας. Μόνο που πολλοί από τους πλειοδότες, έχουν αποδειχθεί ήδη αφερέγγυοι. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας καθημερινά ο ένας τα βήματα του άλλου, τάζουν και οι δύο, όσα δεν έκαναν, ενώ κυβέρνησαν για χρόνια. Η αξιοπιστία τους κατρακυλά “στα τάρταρα”.

Όμως όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχει ακόμη σε τούτη τη Χώρα, ένα διαφορετικό ήθος στην πολιτική, με αρχές, με αξίες, με υπευθυνότητα. Η πολιτική για το εμείς, όχι για το εγώ. Η πολιτική των συλλογικών λύσεων, όχι των ατομικών “διευθετήσεων”. Η πολιτική για τον Άνθρωπο, όχι για την καρέκλα.

Η πολιτική που κοιτάζει τον πολίτη στα μάτια, όχι στην τσέπη. Η πολιτική για τους πολλούς, όχι για τους λίγους ισχυρούς. Η πολιτική στο φως της αλήθειας, όχι στο σκοτάδι του ψεύδους. Είμαι βέβαιη πως όλοι εσείς, ο καθένας ξεχωριστά, έχει τη γνώση, την κρίση, και την εμπειρία να διαχωρίσει “την ήρα από το στάρι”», τόνισε η υπ. Λαρισαία Βουλευτής.

Η Ευαγγελία Λιακούλη ανέπτυξε εκ νέου τις προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί και προ πολλού δημοσιοποιήσει στο ΠΑΣΟΚ, για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, για την αναστροφή της εγκατάλειψης της υπαίθρου, καθώς και για την ακρίβεια.

«Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για εμένα, αλλά για εσάς, για τον Τόπο μας. Εδώ ψηλά στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου, μιλάμε για τα χωριά που άδειασε, για τα παιδιά που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν, για τα εγγόνια που βλέπετε μόνο σε φωτογραφίες, για τον παππού που αισθάνεται ανασφάλεια μακριά από αξιοπρεπή δημόσια υγειονομική περίθαλψη, για το μισθό που δεν φθάνει ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, για τους λογαριασμούς που στοιβάζονται, για τη σοδειά που “πήγε στράφι”, για τις ζωές που “μαραίνονται”, πριν καν “ανθίσουν”. Αυτό που συμβαίνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και ερημώνουν τα χωριά μας, δεν είναι πολιτική συγκυρία.

Είναι πολιτική επιλογή, αυτών που δεν νοιάζονται για τους μικρούς και τους μη προνομιούχους, αλλά μόνο για την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των νέων ολιγαρχών, που εμποδίζονται και από τις ποιοτικές παραγωγές των παραδοσιακών παραγωγών. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει πως όλα αυτά, μπορούν να γίνουν αλλιώς. Οι παλαιότεροι θυμάστε πως με το ΠΑΣΟΚ η επαρχία Ελασσόνας έζησε τις καλύτερες μέρες της.

Γιατί τότε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βρήκαν το σθένος να πάρουν απόφαση Αλλαγής. Σήμερα, όλοι μαζί κάνουμε τη νέα αλλαγή δυνατή. Είναι στο χέρι μας, ζητάω την εντολή σας », υπογράμμισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ