«ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΗΣ 2023» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ «MUSICARTE»

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις – συναυλίες ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte” προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να καλωσορίσουν το καλοκαίρι. Επι σκηνής θα εμφανιστούν το σύνολο των συμμετεχόντων από τα μουσικά εργαστήρια και τα χορωδιακά σύνολα του συλλόγου καθώς και τα τμήματα babymusicArte, μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας. Και οι τρεις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ελασσόνας και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παιδείας και δια βίου μάθησης. Αναλυτικότερα:

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εαρινή συναυλία των μουσικών εργαστηρίων πιάνου. Αρχάριοι και προχωρημένοι νεαροί πιανίστες, μαζί με τους καθηγητές τους, θα παρουσιάσουν ένα μικρό αξιόλογο δείγμα της δουλειάς τους, με ευχάριστες μελωδίες του ελληνικού και διεθνούς κλασσικού και μοντέρνου ρεπερτορίου.

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 11:30 π.μ. με αφορμή την παγκόσμια γιορτή της μητέρας, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Ελασσόνας και ο Μουσικός Σύλλογος “musicArte” προσκαλούν τη συγγραφέα και παιδαγωγό κ. Λητώ Τσακίρη – Παπαθανασίου, η οποία θα παρουσιάσει δυο δικά της παιδικά βιβλία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας. Συμμετέχουν τα τμήματα babymusicArte, μουσικής προπαιδείας και μουσικού νηπιαγωγείου καθώς και το προκαταρκτικό τμήμα της παιδικής χορωδίας “musicArte”.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ., σε συνεργασία με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία», μαθητές από τα εργαστήρια κλασικής και μοντέρνας κιθάρας, λαούτου, ακορντεόν, κλασικού και παραδοσιακού βιολιού, σαντουριού, μπουζουκιού, παραδοσιακού κλαρίνου και φλογέρας θα παρουσιάσουν σολιστικά και σε μικρά μουσικά σχήματα, επιλεγμένα κομμάτια της κλασσικής, παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής.

Συμμετέχουν η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία» και τα χορωδιακά σύνολα musicArte(νεανική και μικτή χορωδία) με 90 χορωδούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ