ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ

Υποστήριξε η Ε. Λιακούλη από την Τσαριτσάνη

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και δυναμική συνεχίστηκε στα Γιαννωτά, στη Βαλανίδα, στο Κεφαλόβρυσο και στην Τσαριτσάνη του Δήμου Ελασσόνας, ο ανοιχτός διάλογος της τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπ. Βουλευτού Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, με τους κατοίκους της περιοχής.

Στην αιμοτοβαμμένη από το ναζισμό, μαρτυρική Τσαριτσάνη, η Ε. Λιακούλη δέχθηκε εγκάρδια συγχαρητήρια από τους κατοίκους, για τη συνεπή και υπεύθυνη στάση που επέδειξε στη Βουλή – τόσο η ίδια με τις παρεμβάσεις της, όσο και συνολικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, της οποίας είχε το συντονισμό ως Γραμματέας – συμβάλλοντας διαχρονικά, καθοριστικά και δημιουργικά στην οικοδόμηση του “τείχους” προστασίας της Δημοκρατίας μας, ενάντια σε εγκληματικές οργανώσεις που ενδύονται το “μανδύα” πολιτικού κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι ήταν ενήμεροι και επικρότησαν ξανά την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ως Βουλευτής του Νομού, με στόχο την προστασία του ανεκτίμητου πλούτου της Οικονομείου Σχολής Τσαριτσάνης. Υπενθυμίζεται πως υποβάλλοντας έγγραφο αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο είχε την τιμή να του παρουσιάσει εκτενώς και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, με το αίτημα να τίθεται σε γνώση και της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου, είχε προτείνει να δρομολογηθεί η “υιοθεσία” του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης της Οικονομείου Σχολής υπό την προστασία της Βουλής και υπό την μακρά εξειδικευμένη τεχνογνωσία της, προχωρώντας σε σχεδιασμό και δράσεις με στόχο αφενός μεν τη διαφύλαξη του υλικού της Βιβλιοθήκης, αφετέρου την ευρεία ανάδειξη της εθνικής σημασίας της, σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Το συγκροτημένο σχέδιό μας, για την ανάδειξη της ιστορικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αξίας της Οικονομείου Σχολής, μπορεί να συνεχιστεί, αρκεί όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σύμμαχοι και αρωγοί στον κοινό στόχο για τον Τόπο μας», υπογράμμισε η υπ. Λαρισαία Βουλευτής.

Η συζήτηση κινήθηκε στο θέμα που προτεραιοποιεί απόλυτα η Ευαγγελία Λιακούλη και αφορά την αξιοποίηση του Θεσσαλικού Ολύμπου σε πολιτιστικό, τουριστικό, αγροττουριστικό επίπεδο και στην τεράστια προστιθέμενη αξία αυτού στο νομό , ενώ δεν άργησε να φθάσει και στον Αθλητικό Όμιλο “Οικονόμος” της Τσαριτσάνης, το αγαπημένο αθλητικό σωματείο, με διαχρονικό ρόλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού.

Με αφορμή το διάλογο τόσο για τη Βιβλιοθήκη της Οικονομείου Σχολής όσο και για τον τοπικό αθλητισμό, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως «χαίρομαι που εδώ, βρήκαμε μαζί μια “χαραμάδα” για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τις κομβικές παραμέτρους που σε αυτή την προεκλογική περίοδο, όπως θα έχετε διαπιστώσει, στέκουν “παραμελημένες”, εκτός ατζέντας.

Ο πολιτισμός κυλά στο DNA του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί και για εμένα « δύναμη και καημός μαζί» όπως έλεγε η αλησμόνητη Μελίνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής στα χωριά μας, χωρίς στη στρατηγική μας να περιλαμβάνονται οι αθλητικές υποδομές, η καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών μας, η ενθάρρυνση πολιτιστικών δράσεων, η μεταλαμπάδευση της τοπικής ιστορίας, η διάσωση όσων μας ενώνουν με τις ρίζες μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ