Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ

Ο Χρ. Κέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τον τεράστιο αγώνα ψυχής που δίνετε για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από θαλασσαιμία. Η αφοσίωση που δείχνετε στο τεράστιο έργο ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από την ασθένεια είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της. Είμαι πάνω απ’ όλα γιατρός και βλέπω ότι εδώ η ανθρωπιά μιλάει με πράξεις».

Μέσα από τα λόγια του και το δυναμικό παρών που δίνει σε συλλογικές δράσεις για την υγεία, ο βουλευτής ΝΔ Ν.Λάρισας, Χρήστος Κέλλας βρέθηκε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, που έγινε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, δίνοντας το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και έμπρακτου σεβασμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και γιατρός ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που ενίσχυσαν για ακόμη μια φορά την αξία της συνεισφοράς του καθενός στη νόσο της θαλασσαιμίας, υπογραμμίζοντας ότι “η ενημέρωση και η αφύπνιση του κοινού γύρω από την ασθένεια είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της”.

Ο Χρήστος Κέλλας, που γνωρίζει τον τεράστιο αγώνα που γίνεται συλλογικά για την υγεία, συνεχάρη όλους όσους δουλεύουν ακούραστα εδώ και χρόνια για την υποστήριξη της καλύτερης δυνατής υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας των ασθενών με θαλασσαιμία. Τη βιοχημικό και υπεύθυνη Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας Δρ. Γεωργία Οικονόμου, την προϊσταμένη του τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΛ Μαρία Φακή, το διοικητή του ΓΝΛ Γρηγόρη Βλαχάκη που πρωτοπορεί στις μεγάλες προσπάθειες για την υγεία, αλλά και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιάννη Παπαχρόνη, που έδωσαν τη δική τους δυναμική στη δράση με την παρουσία τους.

«Είμαι μαζί σας πάντα και παντού ενεργά και ουσιαστικά σε αυτό τον μεγαλειώδη μαραθώνιο που δίνετε. Η κυβέρνηση της Ν.Δ και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης και την πρόεδρο του Ειρήνη Μάνη, που εδώ κάνουν “μεταγγίσεις” ψυχής και υπόστασης και αποτελούν πιστούς συνοδοιπόρους σε δράσεις ζωής», επισήμανε ο Βουλευτής Λάρισας, που παρακολούθησε την εθελοντική αιμοδοσία για την υποστήριξη των πασχόντων με μεσογειακή αναιμία και τις αιμοληψίες που έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο διάγνωσης θαλασσαιμικών συνδρόμων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ