ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Τόνισαν για το έγκλημα στα Τέμπη από το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ οι Β. Κόκκαλης και Αλ. Μεϊκόπουλος

Το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Λάρισα επισκέφθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας οι βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αντίστοιχα, καταγγέλλοντας ελλείψεις και στο κομμάτι της συντήρησης, που όπως τονίστηκε «λειτουργεί κάτω από το όριο ασφαλείας».

Συνοδευόμενοι από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε για ενίσχυση των σιδηροδρόμων με προσωπικό, σημειώνοντας παράλληλα πως αποτελεί χρέος όλων να μην ξεχάσουν την πολύνεκρη τραγωδία.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχάσουμε, γιατί αν ξεχάσουμε θα προσβάλλουμε τις μνήμες των νεκρών σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Επισκεφθήκαμε με τον κ. Μεϊκόπουλο, με εργαζόμενους, με συνδικαλιστές, το μηχανοστάσιο. Διαπιστώσαμε δυστυχώς έλλειψη προσωπικού και σημαντικές ελλείψεις στο κομμάτι της συντήρησης που όπως ειπώθηκε, είναι κάτω από το όριο ασφαλείας. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.

Ο ΟΣΕ είναι οι άνθρωποί του.

Ο κ. Μεϊκόπουλος κατέθεσε ερώτηση και ο τότε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής τον απείλησε για τη λέξη «ασφάλεια» και του κούνησε το δάχτυλο. Αυτό θα το θυμόμαστε όλοι.

Από την πλευρά μου κατέθεσα ερώτηση για την παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη. Η απάντηση του κ. Βορίδη ήταν η έμμεση παραδοχή ότι ήταν ένα κυβερνητικό ρουσφέτι, το οποίο στοίχησε 57 ζωές. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε και η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των σιδηροδρόμων με προσωπικό και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ