ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΛΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό, μιλά στο paidis.com για την υποψηφιότητά του, την αγάπη του για τον Τύρναβο, τη σχέση του με τη νέα γενιά

Συνέντευξη στον Γ. Παιδή

Εχοντας κατά γενική ομολογία παρουσιάσει ένα ήρεμο προφίλ, με μεστό πολιτικό λόγο και τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι ο πολιτικός θα πρέπει να χρησιμοποιεί το λόγο της αλήθειας και να μην προσπαθεί να υποτιμήσει τους πολίτες, ο φιλόλογος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Ντόλας, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό, κάνει τον δικό του πολιτικό αγώνα προσπαθώντας να προσεγγίσει και να συζητήσει με όσους περισσότερους πολίτες και εκπροσώπους φορέων σε όλο το νομό και ειδικά στον Τύρναβο από όπου κατάγεται και με τον οποίο συνδέουν μνήμες από τα παιδικά χρόνια και δικαιολογημένα αγαπά.

Μέσω του paidis.com, αναφέρεται στην υποψηφιότητά του, στη σχέση του με τη νεολαία και τον Τύρναβο:

Κύριε Ντόλα είστε Φιλόλογος με διδακτορικό, διδάσκετε σε Λύκειο και σε Πανεπιστήμιο. Μιλάτε πολύ με τους νέους. Έχετε να τους μεταφέρετε κάποιο μήνυμα;

Το αύριο και η προοπτική μας είναι οι νέοι. Οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Δεν το κάνουμε. Τους αδικούμε και το ξέρουμε. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε με αλήθεια. Όσο δεν υπηρετούμε την αλήθεια, η πολιτική στα μάτια τους θα παραμείνει απαξιωμένη. Η απαξίωση στο τέλος αδικεί τους ίδιους. Πρέπει να είναι συμμετοχικοί, αλλά πρωτίστως πρέπει να δουν από μας καλή διάθεση.

Η απαξίωση βέβαια για την πολιτική είναι γενικότερη. Συμφωνείτε;

Συμφωνώ, αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε την πολιτική με τον σκληρό κομματισμό. Η πολιτική είναι αγαθό. Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία. Είμαστε πρωτίστως πολίτες. Δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε την σκληρή κομματική πίτα, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι με καθαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρέπει με τη δημόσια παρουσία μας να υποτιμούμε τους πολίτες.

Πολιτεύεστε με τη ΝΔ. Γιατί να επιλέξουν οι πολίτες ΝΔ;

Γιατί είναι η καλύτερη επιλογή. Η προοπτική και η σταθερότητα είναι τα μεγάλα ζητούμενα τη στιγμή αυτή. Το μεγάλο στοίχημα είναι η κυβερνησιμότητα. Οι κάλπες στις 21 Μαΐου είναι κρίσιμες. Θα δώσουν το «ρυθμό» των δεύτερων εκλογών. Η ΝΔ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα με ικανή διαφορά που θα εγγυάται την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Σε κάθε περίπτωση συγκρίνουμε και επιλέγουμε. Κυβέρνηση Τσίπρα 2015-2019, κυβέρνηση Μητσοτάκη 2019-2023…

Εσείς πού βάζετε τον προσωπικό πήχη;

Ο πήχης για μένα είναι πολιτικός. Βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο για να υπηρετήσω την αλήθεια. Αντίπαλος είναι τα προβλήματα και όχι οι συνυποψήφιοι. Θέλω να βοηθήσω τη ΝΔ να υπηρετήσει μια ποιοτικότερη πολιτική πρόταση. Στενά εκλογικά, όταν πας σε μια μάχη πας για να κερδίσεις. Θέλω να αξιολογηθώ θετικά από πολλούς.

Ντόλας ίσον Τύρναβος;

Το επίθετο παραπέμπει στον Τύρναβο προφανώς. Ο παππούς μου, ο Νίκος Ντόλας ήταν οδοντίατρος στο Τύρναβο και ο πατέρας μου, ο δικηγόρος Χρήστος Ντόλας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο. Εγώ μεγάλωσα στη Λάρισα, αλλά οι παιδικές αναμνήσεις και τα χρόνια της αθωότητας είναι συνδεδεμένα με τον Τύρναβο και το πατρικό μας σπίτι. Τον Τύρναβο τον αγαπώ.

Και κάτι τελευταίο απευθυνόμενος στους πολίτες του νομού;

Να ψηφίσουν ως ελεύθεροι πολίτες. Οι εξαρτήσεις είναι ανθρώπινες αλλά δεν βοηθούν. Έχουμε 11 υποψηφίους και 3 επιλογές με σταυρό. Μπορούμε να αξιολογήσουμε και να ψηφίσουμε τους τρεις –κατά την κρίση μας- καλύτερους. Η ψήφος μας είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στο αύριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ