ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΩΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη μαζική συγκέντρωση της Λάρισας – «Οι αριστεροί και οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα» το μήνυμα που έστειλε στον Δ. Κουτσούμπα – Μήνυμα και στον Ν. Ανδρουλάκη

Βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα οδηγήσει στο σχηματισμό μίας προοδευτικής – δημοκρατικής κυβέρνησης εμφανίστηκε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ένα πυκνό και ενθουσιώδες ακροατήριο που όπως είπε στέλνει το μήνυμα «ως εδώ στο καθεστώς Μητσοτάκη».

Εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζοντας την ομολογία του για ύπαρξη σκανδάλου υποκλοπών, κατά τη διάρκεια του debate, υποστήριξε ότι με τη στάση του ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ έχουν διασύρει διεθνώς τη χώρα. Παράλληλα έστειλε και σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι μόνο με προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα υπάρξει συγκάλυψη του σκανδάλου και οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν μετά τη χθεσινή ομολογία του πρωθυπουργού να σκέφτεται συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

«Και για να το πω απλά: Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό την ίδια ώρα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα του παρακράτος των υποκλοπών, δεν γίνεται. Δε συμβαδίζει με τη κοινή λογική»

Ιδιαίτερα απαξιωτικός για τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. τόνισε με νόημα:

«Κάτι ήξεραν οι επικοινωνιολόγοι που του έλεγαν να μη πάει σε ντιμπέιτ. Εννιά μήνες έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση έπαθε τρικυμία. Και είπε όσα δεν τολμούσε να πει. Για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και παραδέχτηκε επίσης ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τότε προς τι ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια; Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, τι ακριβώς υπέγραφε η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ; Η κα Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, ακόμα και σήμερα με ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη παραμένει ακόμη στη θέση της», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια διερωτήθηκε «γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη ελληνική Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κύριος Ντογιάκος και οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει 9 μήνες την έρευνα; Το μόνο που ξέρουν είναι να βάζουν εμπόδια στην ΑΔΑΕ και στον κύριο Ράμμο».

Η απάντηση είναι προφανής είπε ο Αλ. Τσίπρας και εξήγησε: «Γιατί ισότιμο σκάνδαλο με αυτό των παρακολουθήσεων ήταν αυτό της συγκάλυψης του σκανδάλου, που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα γίνεται το μαύρο πρόβατο. «Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί με συντριπτική πλειοψηφία την έκθεση της Επιτροπής PEGA, που καταδεικνύει ότι ο ενορχηστρωτής των παράνομων παρακολουθήσεων είναι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Και κάνει συστάσεις στη χώρα να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα ο κύριος Μητσοτάκης. Να ταυτίζεται με αυταρχικές δημοκρατίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συμβόλαιο

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας παρουσίασε και πτυχές του προγράμματος, στάθηκε ιδιαίτερα στο συμβόλαιο για τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης, παρουσίασε πτυχές του αγροτικού προγράμματος, επαναλαμβάνοντας την απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη παντού.

Αναφερόμενος στο συμβόλαιο τόνισε ότι σημαίνει 4 πράγματα: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και δίκαιο αποτελεσματικό κράτος.

Υποστηρίζοντας ότι το σύνθημα για αλλαγή είναι μία κοινωνική, πολιτική και εθνική ανάγκη, επανέλαβε και την αναγκαιότητα για δικαιοσύνη παντού.

Απλή αναλογική και μήνυμα σε Δ. Κουτσούμπα

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ψηφίζοντας με απλή αναλογική δεν ψηφίζουμε χαλαρά. Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που μπορεί να δώσει κυβέρνηση και είναι κρίσιμο ποιο θα είναι πρώτο κόμμα γιατί το πρώτο και το τρίτο κόμμα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση. Παράλληλα κάλεσε τους νέους να πάνε μαζικά στην κάλπη γιατί αν πάνε μαζικά στην κάλπη τότε η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι οριστικά παρελθόν για τη χώρα.

«Ο μόνος τρόπος για να τιμωρηθεί το καθεστώς και να ηττηθεί η ΝΔ, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ώστε να βγει στο δρόμο και να πανηγυρίσει ο ελληνικός λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στον Δ. Κουτσούμπα, λέγοντας ότι οι αριστεροί πολίτες και οι κομμουνιστές δεν είναι πρόβατα.

Απευθυνόμενος τόσο στους πολίτες που παραπλανήθηκαν και ψήφισαν ΝΔ το 2019 αλλά και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ρώτησε: «Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της; Θα δώσεις τη δυνατότητα στον κύριο Μητσοτάκη λευκή επιταγή να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές παρακράτους; Ή θα δώσεις με την ψήφο σου ανάσα στη δημοκρατία; Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ψήφος ανάσας στη δημοκρατία» είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας φανερά ικανοποιημένος από το μέγεθος και τον παλμό της συγκέντρωσης τόνισε:

«Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ