ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟΝ «DALTON»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των σεισμόπληκτων του Δαμασίου είχε λίγο πριν την ομιλία του στο κλειστό του Αλκαζάρ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν δεκάδες οικογένειες στα κοντέινερς σχεδόν 30 μήνες μετά το σεισμό.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση θα έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή των σεισμόπληκτων στα σπίτια τους και χαρακτήρισε απαράδεκτο να μένουν ακόμη τόσοι άνθρωποι στα κοντέινερς.

Στο θέμα αναφέρθηκε και κατά την ομιλία του λέγοντας:

«Θέλετε κι άλλο παράδειγμα αριστείας; Το δεύτερο παράδειγμα αριστείας έχει να κάνει με τους ανθρώπους που συνάντησα έξω απ’ αυτό το στάδιο λίγο πριν μπω μέσα. Και είναι οι εκπρόσωποι από το χωριό Δαμάσι που τρία χρόνια πριν χτυπήθηκε από τον σεισμό, αλλά 130 άτομα μένουν ακόμα σε κοντέινερς και σε 64 οικίσκους.

Αυτή είναι η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τρία χρόνια μετά», τόνισε και φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός όταν εγκαινίασε το δ.σ. του Δαμασίου που κατασκεύασε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία, με τον καβαλάρη κτηνοτρόφο που συστήθηκε ως Ντάλτον:

«Τι να έγινε άραγε εκείνος ο καβαλάρης που ήρθε και συνάντησε τον πρωθυπουργό μας; Τι να έγινε άραγε; Άραγε αυτός μένει σε κοντέινερ ή μένει σε κανονικό σπίτι;», αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας:

«Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι θα είναι έγνοια μας η αποκατάστασή τους. Και στο σχέδιό μας συμπεριλαμβάνονται μια σειρά από παρεμβάσεις που θα στηρίξουν τους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους. Αλλά δεν θα ξεχάσουμε και τους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Εμείς δεν θα δώσουμε υποσχέσεις αόριστες, αλλά θα προσπαθήσουμε άμεσα, το γρηγορότερο δυνατό, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους κάνουν να ζουν σαν κανονικοί άνθρωποι στον τόπο τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ