ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Γ. ΚΟΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ DE MINIMIS ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με αφορμή την πληρωμή ενισχύσεων de minimis, ύψους 1,8 εκ. € σε 1.078 καλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιών, από το δήμο Τυρνάβου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κατατέθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των αμπελουργών οινοποιήσιμων σταφυλιών του Δήμου μας οι ενισχύσεις των 120€ ανά στρέμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αμπελουργοί του Δήμου μας έλαβαν μία μεγάλη οικονομική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να παράγουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους.

Μάλιστα, η ενίσχυση αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική καθόσον ενισχύθηκαν και σεισμόπληκτοι αμπελουργοί.

Κατ’ αυτόν τον τρόπον, καλύπτεται και μέρος του χαμένου περσινού εισοδήματος.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας σε δήλωση του ανέφερε:

«Σήμερα είμαι πραγματικά ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη ενίσχυση.

Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά που ενισχύονται οι αμπελουργοί του Δήμου μας. Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα πως στηρίζουν τους αγρότες της περιοχής μας.

Έτσι, μετά την καταβολή ενίσχυσης σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα πριν το Πάσχα, σήμερα πληρώθηκαν οι αμπελουργοί του Δήμου μας και σύντομα ευελπιστούμε να πληρωθούν και οι αχλαδοπαραγωγοί.

Επίσης, να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν (Περιφερειάρχη, τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, τον τοπικό ΕΛΓΑ και φυσικά τους συνεταιριστές μας) ώστε να υπάρξει αυτή η άμεση και δίκαιη ενίσχυση.

Παραμένουμε σταθερά, έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλάι των αγροτών και παραγωγών του Δήμου μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ