Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος για τη ΔΕΥΑΕΛ

Σε ανακοίνωσή του για την ΔΕΥΑΕΛ και για σοβαρά θέματα που τέθηκαν και δεν απαντήθηκαν, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖουμε» Νίκος Ευαγγέλου αναφέρει:

«Το προηγούμενο διάστημα με δύο αιτήσεις, ζητήσαμε από την ΔΕΥΑΕΛ να μας απαντήσει σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τι πληρώνει ο πολίτης του δήμου και που τελικά πάνε αυτά τα χρήματα. Άλλωστε ως εκ του ρόλου μας, οφείλουμε να έχουμε γνώση για να ενημερώνουμε τους συντοπίτες μας. Εμείς μπορεί να ρωτήσαμε αλλά απαντήσεις δεν πήραμε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΛ και κατ’ επέκταση από τον απερχόμενο δήμαρχο.

Μας είπαν χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει προσωπικό και δεν μπορούν να υπολογίσουν πότε θα μας απαντήσουν. Αυτή, δεν είναι απάντηση μιας οργανωμένης υπηρεσίας, την οποία εμείς όταν παραδώσαμε, είχε επαρκές προσωπικό το 2019. Μα πως είναι δυνατόν να υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όταν πληροφορούμαστε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος, βάζει εδώ και τέσσερα χρόνια, κόσμο από τις πόρτες και από τα παράθυρα; Άλλωστε αυτό είναι το μόνο του έργο!

Αλλά πάμε να δούμε τι ρωτήσαμε και τελικά πόσο δύσκολες είναι οι απαντήσεις. Εκτός αν πραγματικά κάτι θέλουν να κρύψουν, ώστε να μην το πληροφορηθούν οι πολίτες. Ρωτήσαμε και ζητήσαμε να μας γνωστοποιηθούν τα ακριβή μέτρα αντικατάστασης των αγωγών ή την τοποθέτηση νέου δικτύου που έγινε με προσωπικό της επιχείρησης. Ζητήσαμε να μας ενημερώσουν, τι πληρώθηκε σε εργολάβους μέχρι σήμερα και τι υποχρεώσεις υπάρχουν ακόμη. Ρωτήσαμε επίσης πόσα είναι τα μέτρα αγωγών μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος. Τέλος ζητήσαμε ενημέρωση για τις οφειλές που υπάρχουν στην ΔΕΗ μέχρι 31/3/2023.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, πόσο διάστημα χρειάζονται εκεί στην ΔΕΥΑΕΛ, για να μας πουν το ποσό οφειλής στη ΔΕΗ, το οποίο έπρεπε να είναι από τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της μια τέτοια επιχείρηση, ειδικά λόγω της ενεργειακής κρίσης; Πόσο χρόνο χρειάζονται για να μας πουν, πόσα μέτρα δικτύου έστρωσαν και να μας γνωστοποιήσουν ποιους εργολάβους πλήρωσαν και ποιους χρωστάνε ακόμη; Αυτή είναι μια εύκολη δουλειά για το λογιστήριο, που θα μπορούσε να απαντηθεί άμεσα, με ένα κλικ! Έτσι ήταν η διαδικασία όταν εμείς είχαμε το «τιμόνι» του δήμου. Εδώ βλέπουμε μια κατάσταση μπάχαλου, καθώς δηλώνουν αδυναμία να απαντήσουν σε βασικά στοιχεία. Εκτός αν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ και ο απερχόμενος δήμαρχος, θέλουν να κρύψουν τα στοιχεία γιατί πιθανόν δεν τους βολεύουν! Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τις αιτήσεις αλλά και την πρωτοφανή απάντηση της ΔΕΥΑΕΛ!

Εμείς περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις για να ενημερώσουμε τους Ελασσονίτες. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε τα στοιχεία μέσω εισαγγελικής παραγγελίας. Ας τελειώνουν πλέον τα παραμύθια και οι υπεκφυγές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ