ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Α. ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Στο Αργυρούπουλι Τυρνάβου βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Νομό Λάρισας Ανδρέας Φώσκολος και Στέλιος Τσικριτσής όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αγροτοκτηνοτρόφους και κατοίκους του χωριού.

Στην συζήτηση που κράτησε αρκετή ώρα μπήκαν αρκετά ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Ο Στέλιος Τσικριτσής αρχικά στάθηκε στο πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη και φώτισε τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων του αγροτών τόνισε ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια , της ΚΑΠ της ΕΕ που έχει ως θεό τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον αγροτοδιατροφικό τομέα και της συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια.

Για αυτό και ο αγροτικός κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Να κάνει κριτήριο ψήφου τις ίδιες τις ανάγκες του και τα προβλήματα που βιώνει. Δεν υπάρχουν σωτήρες για τους αγρότες, ότι κατάκτηση κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αποδεικνύεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα σημαίνει ισχυροί αγροτικοί αγώνες την επόμενη μέρα .

Ο Ανδρέας Φώσκολος στάθηκε αρχικά στην κατάσταση που βιώνουν στα Πανεπιστήμια και τις σχολές όπου υπάρχει απαξίωση αλλά και τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

Αργότερα μιλώντας με κτηνοτρόφους τόνισε ότι η δραματική κατάσταση των κτηνοτρόφων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους νόμους της αγοράς, όπου κυριαρχούν ο ανταγωνισμός και το κέρδος των μεταποιητικών βιομηχανιών κρέατος και γάλακτος, των τραπεζών. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής στήριξης, από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου αλλά και την περιφερειακή αρχή, των κατευθύνσεων της ΚΑΠ της ΕΕ, που στηρίζουν τα κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών και ενισχύουν τους λίγους και μεγάλους αγροτοκτηνοτρόφους, δημιουργώντας αδιέξοδα στους πολλούς βιοπαλαιστές.

Λήψη μέτρων για τη στήριξη των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων απαιτεί η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ με αφορμή τα στοιχεία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», με βάση τα οποία ένας στους δέκα κτηνοτρόφους εγκαταλείπει την παραγωγή.

Στην συνέχεια ανέφερε οτι οι προεκλογικές μεγαλοστομίες δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα τις σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, που ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα να έχουν πνιγεί στα χρέη και σε νέες δυσκολίες.

Ενώ κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγρότες κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, «για έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα οργανώσει την κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή μέσα από εθελοντικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με τους σημερινούς, και θα σχεδιάζεται κεντρικά, με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ