ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Ομιλία των υποψηφίων βουλευτών Ρ. Μαρούδα και Στ. Τσικριτσή στον Τύρναβο

Μήνυμα αισιοδοξίας για τη μάχη που δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, έστειλε η μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου στον Τύρναβο. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Στέλιος Τσικριτσής, υποψήφιος βουλευτής στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας και ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Ο Στέλιος Τσικριτσής στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα εργατικά – λαϊκά στρώματα βιώνουν μια κατάσταση «εκτόξευσης» των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, τονίζοντας ότι η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί συνεχείς θυσίες απ’ τον λαό, ανεξάρτητα απ’ το ποιος τη διαχειρίζεται.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ πρωτοστατεί, είναι μέσα στους αγώνες, δίνει όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για να μειωθεί το κόστος παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, εξασφάλιση φθηνών λιπασμάτων, άλλων πρώτων υλών κλπ., για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το φυτικό/ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, για να δημιουργηθούν έργα υποδομής και προστασίας της παραγωγής χωρίς επιβαρύνσεις και τέλη για τον αγρότη. Όλα αυτά θα τα διεκδικήσουμε ξανά μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από αυτήν, στον δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, στα μπλόκα».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Επιβεβαιώνεται ότι το κράτος και οι κυβερνήσεις του, που αντιμετωπίζουν την προστασία του λαού ως κόστος, με στόχο να το μειώσουν ή και να απαλλαγούν από αυτό, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο και την αποκατάστασή του από τις καταστροφές». Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους, με παρεμβάσεις στους δήμους, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή. Αυτό που λέμε ξανά σήμερα, είναι ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», ότι πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ που αποκαλύπτει τις ευθύνες του αντιλαϊκού κράτους και πρωτοστατεί για ουσιαστική προστασία του λαού.

Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στήριγμα στον αγώνα του

Στην ομιλία του, ο Ρίζος Μαρούδας, στάθηκε στο εκβιαστικό δίλημμα περί σταθερότητας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η σταθερότητα που επιδιώκουν είναι σταθερότητα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεπώς η μεγαλύτερη αστάθεια για τον λαό. Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρή, εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή. Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στήριγμα στον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που είναι δεδομένη και μετά τις εκλογές, ανοίγοντας δρόμο για τη συνολική ανατροπή της. Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών».

Ο Ρίζος Μαρούδας, αναφέρθηκε στο σύνθημα «εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» που φώναξαν χιλιάδες λαού και νεολαίας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η ζωή μας έχει αξία, δεν δεχόμαστε να θεωρείται κόστος. Δεν υπάρχει πολιτική που μπορεί να συμβιβάσει και τα κέρδη τους και τις ζωές μας και αυτό το βιώνει ο λαός μας όταν βλέπει να μπουκώνουν με δισεκατομμύρια ευρώ τους ομίλους και σε αυτόν να πετάνε ψίχουλα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «σήμερα είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος, που συνειδητοποιούν ότι με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορούν να φουντώσουν ακόμα περισσότερο οι αγώνες της “επόμενης μέρας”. Φάνηκε αυτή η δυνατότητα στο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, με χιλιάδες περισσότερους φοιτητές από πέρυσι να ψηφίζουν την “Πανσπουδαστική” και να τη ξαναβγάζουν πρώτη».

Αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παραπλανήσει ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν αξίζει κανένας εργαζόμενος, άνθρωπος του λαού να έχει καμιά ταλάντευση ανάμεσα στην ψήφο στο ΚΚΕ και την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 3ο μνημόνιο. Παρόλο που δεν είχε “μνημονιακές δεσμεύσεις” τα 4 χρόνια που ήταν αντιπολίτευση, παρόλο που δεν κυβερνούσε ώστε να έχει άλλες “πιέσεις”, απέρριψε μαζί με τη ΝΔ κάθε πρόταση νόμου, κάθε τροπολογία του ΚΚΕ που πραγματικά μπορούσε να ανακουφίσει τους εργαζόμενους. Τροπολογίες όπως για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, των νόμων που απαγορεύουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την απαγόρευση των πλειστηριασμών κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο στη Στρατηγική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ για να μετατραπεί η χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών σχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα δέχτηκαν τον εκπρόσωπο της πραξικοπηματικής και αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης Ζελένσκι, με τον ναζί ακόλουθό του, στην ελληνική Βουλή. Αλλά και σήμερα, ενώ λέει πως δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις, δεν λέει τίποτα για την κατάργηση όλων αυτών των μνημονιακών νόμων που βαραίνουν τη ζωή του λαού και των εργαζομένων. Ταυτόχρονα ιδρώνει να αποδείξει ότι το πρόγραμμά του δεν κοστίζει, ότι είναι ισορροπημένο και κοστολογημένο, εγκεκριμένο άνωθεν από “προοδευτικούς” ηγέτες όπως ο Σολτς;».

Κλείνοντας, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν δυναμικά τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα, καθώς πολλά κρίνονται αυτές τις μέρες που οι εκβιασμοί και οι υποσχέσεις φουντώνουν, συζητώντας με όλους ώστε στις 21 του Μάη να γίνει η έκπληξη με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ