ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «ΠΝΙΓΕΙ» ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Υποστήριξε ο Β. Κόκκαλης στη Γιορτή Κτηνοτροφίας Αργυροπουλίου

«Το κόστος παραγωγής σε ζωοτροφές, ρεύμα και πετρέλαιο έχει φθάσει τόσο ψηλά που μηδενίστηκε η όποια ωφέλεια των κτηνοτρόφων από την άνοδο στην τιμή του γάλακτος» τόνισε από τη Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε μεταξύ άλλων πως «ας μη γελιόμαστε, όπου και να ψηφίσει κανείς, η κτηνοτροφία δεν πάει καλά. Τρεις λέξεις θα πω: Ζωοτροφές, ρεύμα, πετρέλαιο. Αυτά έχουν φθάσει τόσο ψηλά το κόστος ψηλά, που όχι απλά αντισταθμίζουν, αλλά ισοσκελίζουν, αν όχι υπερβαίνουν την όποια ωφέλεια είχαν οι κτηνοτρόφοι από την άνοδο στην τιμή του γάλακτος.

Είναι προφανές πως σε μία χώρα όπου οι ισχυροί γράφουν μόνοι τους τους δικούς τους «νόμους» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά τους γνέφει καταφατικά, αυτός που την πληρώνει στο τέλος, είναι ο κτηνοτρόφος που μοχθεί 365 ημέρες το χρόνο στο μαντρί του και στη μονάδα του.

Τα ημίμετρα των α λα καρτ ενισχύσεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται διαρκής και έμπρακτη στήριξη του αγροτικού τομέα με μέτρα «καταλύτες» όπως το πλαφόν στην τιμή του αγροτικού και κτηνοτροφικού ρεύματος, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο στην αντλία, η επιδότηση των ζωοτροφών και η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να λαμβάνουν μικροπιστώσεις με την εγγύηση του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Και βέβαια χρειαζόμαστε έναν ΕΛΓΑ χωρίς τον αναχρονιστικό κανονισμό ασφάλισης που θα βρίσκεται συμπαραστάτης στον κτηνοτρόφο και τον αγρότη και όχι απλός εισπράκτορας των εισφορών από αυτούς» κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ