ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Τυρνάβου θέλει να ευχαριστήσει θερμά το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή που πραγματοποίησε στις 12/05/2023 στους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου Τυρνάβου στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου. Η Δράση υλοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση του ΓΕΛ.

Οι πρώτες βοήθειες είναι μία σειρά ενεργειών που πρέπει να υλοποιούνται με αρχικό σκοπό την αντιμετώπιση του περιστατικού, και στη συνέχεια την εμπόδιση της περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης του θύματος για την παροχή ανακούφισης.

Η εκπαίδευση αφορούσε Πνιγμό – Κατάγματα – Έλεγχος Αιμορραγίας – Αντιμετώπιση Ακρωτηριασμού – Έλεγχος Ρινορραγίας – Περιποίηση Τραύματος – Αναφυλαξία Αλλεργικό Σοκ – Έγκαυμα – Δηλητηρίαση – Ηλεκτροπληξία – Επιληψία – Επιληπτική Κρίση – Λιποθυμία – Πλάγια Ασφαλή Θέση – κ.λ.π.) και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με χρήση Αυτόματου Απινιδωτή.

Όλοι οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική διαδικασία από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα περιστατικά που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Η εκπαίδευση δεν επικεντρώθηκε μόνο στη θεωρητική κατάρτιση αλλά και στη βιωματική μάθηση με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν και οι καθηγητές του Σχολείου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί την ομάδα του ΕΚΑΒ για την άψογη συνεργασία και τους διασώστες – εκπαιδευτές του για την εξαιρετική παρουσία και αποτελεσματικότητά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ