3ος ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΤΗΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΑ 74 ΚΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ

Με 6 παλαιστές συμμετείχε το τμήμα της ελευθέρας πάλης της ΕΑΛ Πήγασος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών που διεξήχθη την Κυριακή στα γειτονικά Τρίκαλα. Σε μια διοργάνωση που συμμετείχε η αφρόκρεμα της ελληνικής πάλης, καθώς το πρωτάθλημα αποτελούσε πρόκριση για την στελέχωση της εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι αθλητές της ΕΑΛ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες των 61 κιλών ελευθέρας, στα 74 κιλά όπως και στα 125, οι παλαιστές τις ΕΑΛ έπαιξαν τρεις μικρούς τελικούς για το χάλκινο μετάλλιο.

Τελικά αυτός που κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο ήταν ο Στέργιος Αποστολίδης στα 74 κιλά. Ο παλαιστής της ΕΑΛ πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά της κατηγορίας, όπου ηττήθηκε από τον αθλητή Μακρυλάκη από την Κρήτη, κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της κατηγορίας κερδίζοντας τον Αουρσαλίδη από την ΝΕΜΕΣΙΣ, με εγκατάλειψη. Είναι το πρώτο του μετάλλιο στην μεγάλη κατηγορία των Ανδρών και αποτελεί σίγουρα μεγάλη δικαίωση για τον αθλητή, που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι παλαιστές της ΕΑΛ, ο περσινός χάλκινος νικητής, Κώστας Χάμος, της κατηγορίας των 61 κιλών, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος και την κούραση από την απώλεια των κιλών και φτάνοντας με μια νίκη και δυο ήττες στον μικρό τελικό της κατηγορίας, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Σερραίο Μανώλα, κατακτώντας την 4η θέση.

Όπως και στα 125 κιλά ο Ραφαήλ Κυριακόπουλος κατάφερε να φτάσει μέχρι τον μικρό τελικό της κατηγορίας κατακτώντας τελικά την 5η θέση.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές της ΕΑΛ Γιώργος Κυριακόπουλος και Λάμπρος Ρίζος στα 97 κιλά, όπως και ο Αποστόλης Μπαλμπούζης στα 125 κιλά, που όμως δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις θέσεις για τα μετάλλια.

Την αποστολή συνόδεψαν ο προπονητής του τμήματος Πέτρος Κρίκης και οι βοηθοί προπονητές Απόστολος Στάμου και Ανδρέας Κλειούσης, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο έφορος του τμήματος κ. Αλέξανδρος Νίτσιος, όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εμφάνιση των παλαιστών που άφησαν ελπίδες για το μέλλον.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΛ Πήγασος συγχαίρουν τον Στέργιο Αποστολίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, όπως και τους υπόλοιπους αθλητές και συνολικά όλη την αποστολή για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ