ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας σχολείου-οικογένειας, την Τρίτη 16-05-2023 και ώρα 6.00 μ.μ., στο 1ο Δ.Σχ. Αμπελώνα , πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ – ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ».

Εισηγήτριες ήταν τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου κ.κ. Ειρήνη Σοφού (Ψυχολόγος) και Σοφία Κιόρογλου (Κοινωνική Λειτουργός). Οι εξαιρετικές ομιλήτριες παρουσίασαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με απλό και κατανοητό τρόπο τι είναι μαθησιακές δυσκολίες, τα είδη τους και την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στις δύο βασικές κατηγορίες μαθησιακών δυσκολιών, τη δυσλεξία και την ΔΕΠΥ, τον τρόπο διάγνωσης και την αντιμετώπισή των ατόμων με δυσλεξία μέσα στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ανέπτυξαν τι είναι ελλειμματική προσοχή, την σοβαρότητά της, την συχνότητα εμφάνισής της, τις αιτίες που την προκαλούν, τα συμπτώματα, πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ελλειμματική προσοχή από τη δυσλεξία και τι να κάνουν οι γονείς από τη στιγμή που θα διαγνωστεί το παιδί με αυτή τη διαταραχή.

Η ομιλία εμπλουτίστηκε με σχετικά βίντεο, ειδικά για κάθε περίπτωση και η παρουσίαση έκλεισε με ερωτήσεις γονέων προς τις ειδικούς.

Στη συνάντηση, εκτός από τους γονείς, παραβρέθηκε η διευθύντρια του σχολείου κ. Κερασούλα Γκούμα και εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ