ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΔΩΣΕ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Ελπιδοφόρο μήνυμα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και την δυναμική επιστροφή του, ως πρωταγωνιστής, στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, έδωσε η Ελασσόνα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Λάρισας Ακης Νασιώκας.

Σε ομιλία του στην Ελασσόνα, όπου βρήκε θετικό κλίμα, ο κ. Νασιώκας, παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και απηύθυνε κάλεσμα στήριξής του, υποστηρίζοντας ότι «είναι ο μόνος δρόμος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, καθώς έχει τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και ένα υλοποιήσιμο προοδευτικό πρόγραμμα για το παρών και το μέλλον».

Μεταξύ αυτών: «Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται μετά από διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, με άμεσο ξεπάγωμα των τριετιών. Κατάργηση των διατάξεων Νόμου της ΝΔ για ωράριο, απολύσεις, ΣΕΠΕ. Κανόνες για τις νέες μορφές εργασίες και τις πλατφόρμες Νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους από 1/1/2024 με αυξήσεις που καλύπτουν τις απώλειες λόγω πληθωρισμού και αξιοκρατικό σύστημα μισθολογικής επιβράβευσης.

Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και κατάργηση του άρθρου 10 του Νόμου 4999/2022. Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο.Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμες προσλήψεις. Αύξηση των αμοιβών και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του κράτους.

Χρηματοδότηση με 8% έως 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των νόμων ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ στις συντάξεις από 1/1/2024».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ