ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

«Σήµερα, στην Ελλάδα, πλήττονται περισσότερο οι νέες γενιές, αυτές που κλήθηκαν να πληρώσουν, µε τον πλέον επώδυνο τρόπο, τις επιλογές και τα λάθη του παρελθόντος, τις απανωτές κρίσεις… Είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τους νέους μας να τους δώσουμε επιλογές να μείνουν στον χώρα μας και ελπίδα…» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής νομού Λάρισας, του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Ακης Νασιώκας.

Σε ομιλία του στα Φάρσαλα, παρουσίασε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τα μείζονα προβλήματα της χώρας μας επικεντρώνοντας στις προτάσεις στήριξης των νέων και του πρωτογενούς τομέα.

«Στους νέους µας επικρατεί ανασφάλεια, απογοήτευση, φόβος, το αίσθηµα της αδικίας και αγωνία για το µέλλον τους. Πιστεύουν ότι η όποια εξέλιξη της χώρας δεν τους αφορά. Ένας µεγάλος αριθµός αµφισβητεί τη χρησιµότητα της πολιτικής και των δηµοκρατικών θεσµών, την ουσία της δηµοκρατίας, δεν συµµετέχει στις εκλογικές διαδικασίες, στη λειτουργία των πολιτικών κοµµάτων, στα συνδικάτα, αλλά και στις εθνικές εκλογές. Μια νέα ανισότητα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, η διαγενεακή ανισότητα, η προοπτική να ζήσουν οι νέες γενιές χειρότερα από τους γονείς τους» τόνισε ο κ. Νασιώκας και παρουσίασε τις εξής προτάσεις του ΠΑΣΟΚ: «Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη νέων με πλήρη απασχόληση.

Στήριξη για τις νέες μητέρες – Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Ενίσχυση του επιδόματος μητρότητας για τις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες.

Φορολογικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Δημιουργία δεξαμενής 150.000 κατοικιών, που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους. Κατασκευή νέων ποιοτικών φοιτητικών εστιών».

Επίσης, οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα ανάφερε ότι είναι οι εξής: «Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των αγροτικών εφοδίων, του κόστους ενέργειας και μεταφοράς των προϊόντων. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών. Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης ΕΛΓΑ για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Λύση του προβλήματος με τους εργάτες γης».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ