ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ «ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ» ΔΑΜΑΣΙ, ΕΓΙΝΕ ΒΑΘΥ ΜΠΛΕ

Ενα από τα χωριά του νομού που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι στις εκλογές της Κυριακής έδειξε το κλίμα που επικράτησε σε όλη τη χώρα με την ευρεία νίκη της ΝΔ και τον καταποντισμό των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς είναι αναμφισβήτητα το σεισμόπληκτο Δαμάσι, πάλαι ποτέ άντρο του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας που μέχρι και το 2015 έδινε τεράστια ποσοστά στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Χθες περνώντας στην αντίπερα όχθη το Δαμάσι έγινε ένα βαθύ μπλε χωριά δίνοντας στη ΝΔ ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Για πολλούς ποσοστό ανέλπιστο, αλλά όχι μακριά από το γενικό ποσοστό της ΝΔ σε όλη τη χώρα και ειδικά στην επαρχία.

Μιλώντας στο paidis.com ο πρώην πρόεδρος τουΑγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γιάννης Γκανάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενισχύσεις που δόθηκαν πρόσφατα στους αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών στο χωριό λέγοντας:

Ηταν μία ανάσα για τους παραγωγούς οινοποιήσιμων σταφυλιών του σεισμόπληκτου χωριού μας οι ενισχύσεις των 120€ ανά στρέμμα που δόθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες της περιφέρειας, του δήμου Τυρνάβου, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του Συνεταιρισμού Δαμασίου και των ομάδων Παραγωγών του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε δεκτό το αίτημα και από το 1,8 εκ. € που δόθηκαν ως ενίσχυση στους παραγωγούς του δήμου, τα 1,3 εκ. € δόθηκαν στους παραγωγούς του σεισμόπληκτου χωριού μας.

Τώρα υπάρχει μία ακόμη αδικία για τους παραγωγούς των επιτραπέζιων σταφυλιών η οποία πρέπει να διορθωθεί και φυσικά υπάρχει και το μεγάλο θέμα της χρηματοδότησης των σεισμόπληκτων για την ανέγερση νεών σπιτιών.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθεί η κρατική επιδότηση και πώς θα τηρηθούν οι υποσχέσεις για το 20% της χρηματοδότησης μέσω τραπεζικού δανείου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ