ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις:
Η συνεχιζόμενη μεγάλη αποχή – ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες – δεν είναι άσχετη με τη κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, που ενισχύθηκε από τις λαϊκίστικες αντιλήψεις του τύπου «όλοι ίδιοι είναι», αλλά και από την προβληματική λειτουργία – με ευθύνη των κυβερνώντων – κάθε συμμετοχικού θεσμού στη χώρα.

Η πρωτοφανής στην πολιτική ιστορία, άνετη νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί επιβεβαίωση των πολιτικών της πρακτικών, των καθεστωτικών της αντιλήψεων, των λογικών απόκρυψης της πραγματικής εικόνας της οικονομίας κ.τ.λ. αλλά αποτέλεσμα κυρίως της έλλειψης ουσιαστικού πολιτικού λόγου από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ αναδιατάσσει εκ των πραγμάτων τις ισορροπίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν στην επάνοδο του ΠΑΣΟΚ σε θέση οδηγού της προσπάθειας ανατροπής της συντηρητικής Κυβέρνησης.

Σε συνθήκες πόλωσης, παραπληροφόρησης, τοξικής αντιπαράθεσης το ΠΑΣΟΚ με καθαρό λόγο, συγκεκριμένες προτάσεις, νέα ηγεσία και ανανεωμένα ψηφοδέλτια έδωσε τη μάχη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τον λαό, διεκδικώντας την επαναφορά του στο προσκήνιο και την ανατροπή των δυσμενών πολιτικών συνθηκών για τους πολίτες.

Κέρδισε αναμφισβήτητα και θα κερδίσει ακόμη περισσότερο στην επόμενη εκλογική μάχη! Είναι σημαντικό να κερδίζουν οι προτάσεις και όχι τα διλήμματα, η σοβαρότητα και όχι ο λαϊκισμός, η προοπτική και όχι η παρελθοντολογία, η πραγματική πολιτική και όχι οι ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Γιατί μόνο με πραγματική πολιτική μπορεί ένα κόμμα να διαμορφώσει συνθήκες νίκης και αλλαγής κάθε συσχετισμού. Ο μόνος τρόπος για να πέσει σύντομα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι το ΠΑΣΟΚ να έλθει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το συντομότερο δυνατόν.

Οφείλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπολιτών-ψηφοφόρων που με τίμησαν με την επιλογή τους. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό σε μία δύσκολη πολιτική μάχη, κατά την οποία έχεις επιλέξει να πεις μόνο αλήθειες και δεν διστάζεις να συγκρουστείς με συστήματα και τοπικά κατεστημένα που έχουν καταδικάσει την περιοχή σε στασιμότητα, να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που στέκονται κοντά σου. Θα έχω την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά, καθώς, όπως είπα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα είμαστε συνεχώς μαζί.

Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και θα τη συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη διάθεση και δύναμη, αξιοποιώντας την εμπειρία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, πιστεύοντας στο πολιτικό περιεχόμενο, τις ιδέες και τις αξίες του χώρου μας. Φυσικά, θα συνεχίσουμε με το ίδιο θάρρος και την ίδια υπερηφάνεια να εκπροσωπούμε τις ιδέες και την ανανέωση της χώρας, της περιοχής μας και του ΠΑΣΟΚ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συνυποψήφιες και τους συνυποψηφίους μου για τον προεκλογικό αγώνα, που πρόσθεσε δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ του νομού, και να ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία στην εκλεγμένη βουλευτή Ευ. Λιακούλη.

Στις 25 Ιουνίου δίνουμε, όλοι μαζί, τη μάχη για να πάμε ακόμη πιο ψηλά το ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ