1ο LARISSA CYCLING FORUM «ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π, διοργανώνουν το 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας στο μέλλον / Cycling into the future» για το Ποδήλατο & την Ποδηλασία στη χώρα μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Λάρισα στις 1, 2 & 3 Ιουνίου 2023, παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.

Το διεθνές συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου και της ποδηλασίας στην Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη Ελληνική πραγματικότητα. Οι πόλεις αλλάζουν, η πόλη της Λάρισας αλλάζει, με έργα και δράσεις που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης, με τη χρήση του ποδηλάτου να επεκτείνεται διαρκώς.

Εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σας προσκαλούμε στην τελετή έναρξης την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 18:00 και στις εργασίες και στις παράλληλες δράσεις που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων, την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου και της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία θα εμπλουτίσει τον προβληματισμό του συνεδρίου.

Το συνέδριο και οι παράλληλες δράσεις διεξάγονται στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Larissa Cycling Forum μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.larissacyclingforum.gr, η οποία ενημερώνεται διαρκώς. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ