ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

12 εκπαιδευτικοί από 3 διαφορετικές χώρες (Ολλανδία, Βουλγαρία και Πολωνία) φιλοξενήθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ KA2 με τον τίτλο «Happy Mind».

Για μια εβδομάδα oi εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν στο σχολείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Τυρνάβου καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους με μια πρωτότυπη διαδραστική μουσική παράσταση αφιερωμένη σε μύθους των 9 Μουσών με πρωταγωνιστές τα μέλη της χορωδίας και της μικρής ορχήστρας του σχολείου.

Καθώς η θεματολογία των επιμορφωτικών δράσεων ήταν συνδεδεμένη με Οutdoor activities ακόμη και η ξενάγηση στην πόλη του Τυρνάβου έγινε μέσω QR codes που ετοίμασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Με τη βοήθεια της ξεναγού/αρχαιολόγου κα Κόντσα Κωνσταντίνας, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν πρωτότυπες δραστηριότητές αξιοποιώντας παράλληλη ξενάγηση στο Διαχρονικό Μουσείο και ένα παιχνίδι στην πόλη της Λάρισας ενώ προσπάθησαν μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων να βρουν τη διασύνδεση ανάμεσα στο φυσικό και στο ανθρωπογενές περιβάλλον στην περιοχή των Μετεώρων.

Στη συνέχεια είχαν την εμπειρία της “Περιπετειώδους Εκπαίδευσης” “Adventure Education” και πως αυτή μπορεί να ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα μέσα από δραστηριότητες που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου.

Πολύ σημαντική στιγμή στην επίσκεψη ήταν το βιωματικό εργαστήριο για γονείς και μαθητές στην αυλή του σχολείου που συντόνισαν εκπαιδευτικοί από το σχολείο της Ολλανδίας παρουσιάζοντας πρακτικές ψυχικής ενδυνάμωσης των μαθητών αλλά και ενίσχυσης των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Η ανταπόκριση των γονέων στην πρόσκληση του σχολείου ήταν συγκινητική καθώς και η πρωτοβουλία τους να κλείσει η εκδήλωση με ένα κοινό γεύμα γνωριμίας των φιλοξενούμενων με την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την αξιολόγηση των δράσεων και μαθήματα Ελληνικών χορών στην αυλή του σχολείου.

Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και μας αποχαιρέτησαν με συγκινητικά λόγια για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά της επικοινωνίας με όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ