ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ – ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

Το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων-Παλαιμάχων διοργανώνεται στη Λάρισα στις 26, 27 και 28 Μαΐου, από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων- ΔΗΚΕΛ και το Επιμελητήριο Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Συμμετέχουν συνολικά 30 ομάδες παλαιμάχων καλαθοσφαίρισης, στις ηλικιακές κατηγορίες 40, 45+, 50, 60, 65 με τετρακοσίους αθλητές να αγωνίζονται στα τρία γήπεδα του ΕΑΚΛ (Νεάπολης, Αλκαζάρ και Αγίου Θωμά).

Ενδεικτικά, πόλεις που θα εκπροσωπηθούν από τους Συλλόγους τους είναι το Ηράκλειο, η Αθήνα, η Σπάρτη, η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, οι Σέρρες, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Χίος.

Για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν και αγώνες γυναικών (ηλικία 35+).

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα, το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων-Παλαιμάχων διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Λάρισα. Μεγάλες δόξες του μπάσκετ υπόσχονται συναρπαστικό θέαμα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός ποτέ δεν σε εγκαταλείπει. Κάνεις φίλους, ενώνεις δυνάμεις, κερδίζεις το μέλλον. Είναι μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, που στέλνει το μήνυμα ότι εδώ στη Λάρισα επιστρέφουν οι καλαθοσφαιριστές που δόξασαν τις ομάδες της πόλης. Ταυτόχρονα έρχονται και παίκτες που πέρασαν από τα γήπεδα της πόλης είτε ως αντίπαλοι είτε ως παίκτες τοπικών ομάδων. Όλοι έρχονται ως φίλοι γιατί ο αθλητισμός ενώνει και δημιουργεί ισχυρές προσωπικότητες».

Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων:

« Φιλοξενούμε στην πόλη μας μια ακόμη αθλητική διοργάνωση πανελλήνιου χαρακτήρα. Το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Βετεράνων-Παλαιμάχων φέρνει στην πόλη 26 ομάδες από άλλες περιοχές της χώρας. Οι αγώνες φιλοδοξούν να ερεθίσουν τα νέα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παλιές δόξες του μπάσκετ. Ταυτόχρονα στέλνουν ισχυρά μηνύματα συμμετοχής στον αθλητισμό τα οποία είναι πολύ ουσιαστικά για τις μέρες μας. Το πρώτο στοιχείο αυτού του Πρωταθλήματος είναι κυρίως συναισθηματικό, καθώς θα δούμε μια σπουδαία διοργάνωση με παλιές δόξες του μπάσκετ σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο. Το δεύτερο στοιχείο που είναι σημαντικό για την πόλη είναι ότι τέτοιες πανελλήνιας εμβέλειας διοργανώσεις στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα. Σε αυτό το επίπεδο η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η στήριξη της προσπάθειας του τοπικού Συλλόγου Παλαιμάχων είναι εξαιρετικά σημαντική και υποδηλώνει τη βούλησή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοια αθλητικά γεγονότα».

Δημήτρης Κουραμάς, επικεφαλής διοργάνωσης:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να έχουμε περισσότερους από 400 αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Μέσα από τη διοργάνωση θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια ιστορία της πόλης της Λάρισας στο χώρο του μπάσκετ. Θα τιμήσουμε αθλητές της δεκαετίας του 1960, ανθρώπους που είχαν σημαντική πολιτιστική προσφορά στην πόλη, άτομα που πρόσφεραν και σε άλλους τομείς. Θέλουμε να αναδείξουμε ανά δεκαετίες την ιστορία της πόλης, θέλουμε να τιμήσουμε αθλητές που πήραν Πρωταθλήματα Ευρώπης. Θέλουμε ακόμη να αναδείξουμε τους αξιόλογους Λαρισαίους προπονητές. Στόχος μας είναι λειτουργήσει η διοργάνωση σας φάρος, σαν κατεύθυνση, σαν κίνητρο για τα νέα παιδιά. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας, στο χώρο του μπάσκετ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ