ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρόσφατα το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφθηκε το Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα το Δέλτα Πηνειού και την Παραλία Κουλούρας.
Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού προγράμματος των οικολογικών σχολείων (eco schools), όπου οι μαθητές συμμετέχουν με διάφορες δράσεις στα ευρωπαϊκά αυτά προγράμματα.

Μία από τις δράσεις του προγράμματος είναι η συλλογή πλαστικών με σκοπό τη ανακύκλωση και τη σπουδαιότητά της. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν το Δήμο Τεμπών. Έκαναν μία πρώτη στάση στην πλατεία της Κουλούρας και έπειτα, μετέβησαν στο Δέλτα του Πηνειού, όπου τους καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος Παραλίας κ. Γιώργος Νικολάου.

Εκεί ξεναγήθηκαν στο όμορφο φυσικό τοπίο και ενημερώθηκαν, από τον Δήμαρχο, για την ιστορία του τόπου και τις καλοκαιρινές δραστηριότητες στο δέλτα του Πηνειού, όπου πραγματοποιούνται βόλτες με τις βάρκες του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου Δήμου Τεμπών, αλλά και με τα κανό και άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την παραλία της Κουλούρας, όπου πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας, υλοποιώντας τη δράση του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές είπε μεταξύ άλλων:
“Σας ευχαριστώ θερμά που επιλέξατε το δήμο Τεμπών για να υλοποιήσετε τη συγκεκριμένη δράση, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές σας να αποκτήσουν περισσότερη οικολογική συνείδηση και να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την εκπαιδευτικό και υπεύθυνη του προγράμματος κα. Ειρήνη Ραπτοπούλου, καθώς και τις εκπαιδευτικούς κα. Φωτεινή Κόνιαρη και κα. Παρασκευή Βαγενά για την εξαιρετική μέθοδο επιβράβευσης των μαθητών. Ο Δήμος Τεμπών έχει τοποθετήσει σε πλατείες των χωριών μεταλικές καρδούλες, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να εναποθέτει τα κάθε είδους πλαστικά πώματα, διαθέτει κάδους για διάφορες κατηγορίες ανακύκλωσης και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ